Benimde Bir Yıl Oldu.

Cuma, Eylül 23, 2016


Bir yıl iki gün olmuş. Bahsettiğim şey blogumun bir yılı doldurmuş olması. İtiraf etmek gerekirse unutmuşum. Bu nedenle iki gün sonra yazıyorum.

Bir yıl söylediğimde kısa bir süre gibi geliyor bana. Ama düşündüğümde öyle olmadığını biliyorum. Gerçekten çok fazla zaman harcadım ve emeklerimle hazırladım. İlk blog açmaya karar verdiğim günleri hatırlıyorum da aslında hiç bir şey bilmiyordum. Sadece internet üzerinden araştırmış ve haftalarca uğraşmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Buna rağmen eksiklerle doluydu. Bu gün bile tam olduğunu düşünmüyorum o ayrı konu. İtiraf etmek gerekirse teknik bilgiler sıfırdı. Su anda da çok iyi olduğu söylenemez ama en azından neyi nasıl yapacağım konusunda nerelerden bilgi alabileceğimi biliyorum.
Ama teknik bilgilerden daha önemli olan bir şey varsa buda içerik sanırım. İlk yazılarıma baktığımda ne kadar da eksik olduklarını görebiliyorum. Ancak bu yazılarımı silmeyi de düşünmüyorum. Aslında bir yılda ne kadar çok yol aldığımı gösteriyorlar bana. Bir yıl önceki yazılarım saatlerce uğraşım aslında hiç bir şey yapamamak gibiymiş. Ama yine de gurur duyuyorum. Sebebi ise hepsi benim.

İlk gelen yorumları hatırlıyorum. İlk takipçileri. Daha fazla yazmak istememin en önemli nedenleri. Onlara da teşekkür etmeliyim. Gerçekten iyi kalpli insanlardan destek aldığımı düşünüyorum. Sadece tek bir yorum bile beni inanılmaz mutlu etmişti. Bir yıl içerisinde iyi arkadaşlıklarda kurdum. Aslında belki hiç birinizi yolda görsem tanımam. Sizde beni tanımazsınız. Ama yine de hakkınızda nede çok şey biliyorum. Bir de çok şey öğrendim sanırım. Aslında nede çok şey bilmediğimi ve öğrenmenin sonu olmadığını. Şimdi dünyaya çok daha güzel bakabiliyorum.
Hatalarım da vardı tabi ki. Benim blogum kitaplar üzerine odaklanmış bir blog. Açıkçası hayatım ile ilgili farklı konuları paylaşmamak gibi bir kararım var ve bu kararım bu gün de geçerli. Bu nedenle her gün yayın yapma yada yazı yazma gibi bir şansım olmuyor. Haftada bir yada iki paylaşım yapabiliyorum en fazla. Aslında demek istediğim kitap paylaşımı yapabilmek için o kitabı okuyup bitirmiş ve üstelik üzerinde ne yazabileceğimi düşünmüş olmam lazım. Ama bu konuda bir zamanlar hızlıydım. Daha çok kitap okumak ve daha çok paylaşmak istiyordum. Ama bir süre sonra sıkılmaya başladığımı fark ettim. Kitap okumak güzel. Açıkçası en çok sevdiğim şey. Ama her şeyinde bir sınırı olmalı. Bir şeyi zevk alarak yapmalısınız. Olmuyorsa biraz ara vermeli. Bu nedenle bir ara çok çok çok az yazı paylaştığımı hatırlıyorum. Ama şimdi o hırsımdan kurtuldum ve sadece istediğim zaman okumayı ve istediğim zaman paylaşmayı öğrendim.
Son olarak hayranlıkla baktığım bloglar var. Yazılarını kaçırmadan okuduğum ve sürekli daha iyisini yapmak istememe neden olan bloglar. Birde yıllardır yazan bloglara hayranım. Bende o günleri görmek istiyorum. Bir yıl ne ki demek falan istiyorum. Yazdıklarımın hepsini okumadıysanız bile. Yorumlarınızla beni mutlu edin :) İlk günkü gibi mutlu olacağıma emin olabilirsiniz.

Bir de bu resimler ne diye soracak olursanız. Bir yıl içerisinde blogum için kullandığım resimler kendileri. Ama aslında bu gün bile tam içime sineni yaratamadım.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

29 yorum

  1. Bir yılın kutlu olsun. :) Bende bir yılımı dolduralı çok olmadı, hislerini iyi anlıyorum. Nice güzel yıllara. :))

    YanıtlaSil
  2. Hey, Birinci yıl dönümün kutlu olsun. Dolu dolu bir yıl, hiçte kısa bir süre değil. Hep beraber daha nice senelere inşallah. ^^ Sevgiyle kal.. ^,^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) bence de hiç kısa değil :) Ama çok daha uzun olsun hepimizin :)

      Sil
  3. nice yıllara diyelim ozaman , yazma hevesin hiç bitmesin :)
    bana da beklerim
    http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Nice mutlu yıllara umuyorum ki uzun yıllar burada olursun sevgiyle

    YanıtlaSil
  5. Benim Kitap Güneşim, blogumu güzel yorumlarıyla renklendiren kitapdaşım birinci yılını doldurmuş! Bu güzel platformda birlikte bol kitaplı, nice güzel yıllara inşallah. Birinci yılın kutlu olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hep beraber uzun yıllar burada olalım o zaman. :)

      Sil
  6. Nice yıllara. Darısı sonraki güzel yıllara inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah uzun uzun yıllar buralarda olabilirim :)

      Sil
  7. Yazma isteğinin hiç bitmemesi dileğiyle, nice dopdolu yıllara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yazmak kadar güzel bir şey mi var :) Böyle güzel yorumlar geldikçe nasıl da mutlu oluyorum :)

      Sil
  8. Nice yıllara. Severek takip ve tavsiye ettiğim bloglardansın. Çok daha iyi seviyelere geleceğinden eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım uzun seneler burada olabilirim. Ben de sizin blogunuzu severek takip ediyorum. En sevdiğim bloglardan biri :)

      Sil
  9. İlk yıla göre çok başarılı bir blog,fakat temada bazı sıkıntılar var örneğin Türkçe karakter sorunu var bence bu sorunlar giderilirse daha iyi olur diye düşünüyorum.
    Yazma hevesiniz hiç bitmesin inşallah, nice mutlu yıllarınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çok daha uzun süre yazabilirim :)
      Evet temayla ilgili bazı sorunlar yaşıyorum. Açıkçası Türkçe karakter sorunu uzun süredir aklımda ve en kısa sürede çözmeliyim sanırım. :)
      Doğrusunu söylemek gerekirse bu güne kadar dışarıdan herhangi bir yardım almadan ancak bu kadar ilerliye bildim. Tema veya bazı düzeltmeler benim için işkenceye dönüşebiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam bu temayı bulmak ve üzerinde düzenlemeler yapmak haftalarımı almıştı. Gerçekten kötüyüm bu konuda sanırım :)

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Uzun yıllar burada olalım :)

      Sil
  12. heeey biliyon ama de miii baak kesinlikle sölüyom hem en sevdiğim arkadaşlarımdansın hem de en sevdiğim kitapçılardaaaan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deep. Desteye ihtiyacım olduğu her an buradasın :) Benim de sevdiğim arkadaşlarımdansın :) Ama sen herkes için öylesin seni sevmeye var mı ki :) :)

      Sil
  13. Biraz geç kaldım belki ama bende nice güzel yıllara diyorum:) yazılarınızı zevkle okuyorum ve daha uzun yıllar sizi okuyacağımıza inanıyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Umarım uzun yıllar hepimiz buralarda olabiliriz hep birlikte :)

      Sil
  14. Nice senelere.Bol kitaplı günler dilerim;)

    YanıtlaSil

Facebook

Subscribe