En sevdiğim 2016 kitapları

Cuma, Aralık 16, 2016

2016 yılı konu kitaplarsa benim için çok iyi geçti. Çok fazla yazar ve kitap keşfetmeyi başarmışım. Blog yazmaya başlamadan öncede iyi bir kitap okuyucusuydum ama blog yazarken daha fazla düşündüğümü ve okuduğum kitaplarda küçük ayrıntılara dahi dikkat ettiğimi fark ettim. Belki de bu nedenle bu sene benim için çok daha iyi geçti.
Bu yazımda ise sene içerisinde en çok beğendiğim kitaplara yer vermek istiyorum. Bakalım bu sene benim için nasıl geçmiş.

Kırmızı Saçlı Kadın Orhan Pamuk
Orhan Pamuk tarafından yazılan ve çok ilgi gören Kırmızı Saçlı Kadın benim de en sevdiğim kitaplarından biri oldu. Kitabı ayrıntılı bir şekilde anlatmayacağım burada ama karakterleri çok sevmiştim. Kurgusu da beni çok etkilemişti. Orhan Pamuk her kitabında olduğu gibi bu kitabında da uzun uzun düşündürüyor bizi ve uzun uzun tartışıyor okuruyla.  Bu kitabında eski hikayelere, unutulmuş mesleklere yer veriyor. Bir çok kişi okudu bu kitabı ama okumayanlardansanız mutlaka okuyun.

Sputnik Sevgilim, Sahilde Kafka  Haruki Murakami
Haruki Murakami en sevdiğim yazarlardan. Supitnik Sevgilim ilk olarak 1999 yılında yazılmış. Ancak dilimize ilk defa bu yıl çevrildi. Sputnik Sevgilim üç kişilik bir aşkı konu alıyor. Ancak Haruki Murakami okuyanlar bilir, alıştığımız aşk hikayelerine çok fazla benzemiyor.

Yazarın sevdiğim en iyi kitabı ise Sahilde Kafka. Bir çok okuyucu da bu konuda benle aynı fikirdedir diye düşünüyorum. Baştan sona simge ve metaforlardan oluşan bir kitap, üstelik hikayesiyle, kurgusuyla da okuyucuyu içine çekiyor.

Yabancı Albert Camus
Özellikle hapishane ve idam cezası sahneleri beni çok etkilemişti. Kahramanın kabullenmiş, umursamaz tavırları ve kitabın kurgusu da aynı şekilde.

Dönüşüm Franz Kafka
Okumak için çok geç kalmışım dediklerimden. Toplum tarafından dışlanan bir karakterin hikayesi denilebilir. Bir böceğe dönüşmesi, sonrasında dışlanmaya ve unutulmaya mahkum edilmesine rağmen yaşama devam etme çabası beni çok etkilemişti. Üstelik kişi tahlilleri de çok iyiydi.

Satranç Stefan Zweıg
Satranç oyunu etrafında dönen bir hikaye gibi gözükse de aslında Hitleri ve o dönemde çöken Avrupayı temsil eden iki karakter de beni çok etkilemişti. Özellikle karakterlerden birinin lüks bir otelde hapis tutulması ve yaşadıkları çok iyi anlatılmıştı. Karakterler, Kurgu ve dönemin yansıtılma şekli çok güzel yapılmıştı. Kısacası kesinlikle okuyun dediğim kitaplardan. Üstelikte yazarın bu kitabı yazdıktan kısa bir süre sonra intihar etmiş olması bu kitaba çok anlam yüklememe neden olmuştu.

Şeker Portakalı
Şeker Portakalı aslında çok uzun yıllar önce okuduğum bir kitaptı ancak yıl içerisinde tekrar okuduğuma göre bu listede olabilir diye düşündüm. Zeze karakteri yaşadıklarıyla okuyucuyu bir çok yönüyle etkileyebilecek bir karakter. Okurken bazen sizi gülümsetecek, bazen ise gözlerinizden yaşlar akmasına engel olamayacaksınız.

Olasılıksız Adam Fawer
Ön yargılarla başladığım ama kurgusuna hayran kaldığım bir kitap. Kalın olmasına rağmen bitirmeden bırakamayacağınız bir akıcılığa sahip. Çok fazla bilim kurgu romanlarından hoşlanmayan biri olarak mutlaka okuyun diyorum.

Uğultulu Tepeler
Uğultulu Tepeler aslında zor bir kitap. Bazen okumakta, bazen anlamakta zorlanabiliyorsunuz. Buna rağmen benim en sevdiğim kitaplardan oldu. Hırs, nefret, aşk ve intikam hikayesi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle dili çok iyi olan bir kitap ve yazarın yazdığı ilk ve son kitap.

Cesur Yeni Dünya Aldous Huxley
Cesur Yeni Dünya yazıldığı dönemi düşündüğümde kusursuz gelen bir Distopya gibi gelmiştir. Okurken 1932 yılında basıldığı unutmadan, kurduğu dünyanın etkisine girmelisiniz.

Listeye eklemek istediğim daha çok kitap var ancak çok uzatmadan bitiriyorum. 2016 da olmasa da 2017 de okumak için önerebileceğiniz kitap varsa önerileri alabilirim.😉😍


Bunlarda İlginizi Çekebilir

31 yorum

  1. Ben de bugün sonunda Murakami okumaya başladım, çok merak ettiğim bir yazardı, İmkansızın Şarkısı'yla başlamış oldum ☺️.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğuktan sonra yorumunu okumayı bekliyorum o zaman :) Bakalım yazarın tarzını beğenecekmisin :()

      Sil
    2. İnan ben de çok merak ediyorum ama beğenmesem bile 1q84'ü çok merak ediyorum kesinlikle şans verirdim ama umarım severim ☺️.

      Sil
  2. Şeker Portakalını bir türlü okuma fırsatım olmadı, o kadar çok merak ediyorum ki :)

    YanıtlaSil
  3. Cesur Yeni Dünya, Uğultulu Tepeler,Satranç,Dönüşüm bu yıl okuduklarım arasında. Diğerleri 2017 ye kaldı:) Hepside çok beğendiklerimdendi. Şeker portakalı elimde var sırasını bekliyor. Paylasımın için tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim :) Şeker Portakalı da çok güzel bir kitap:) Umarım beğenirsin.

      Sil
  4. Cesur Yeni Dünya...

    Kitap blogları, kitap eleştirileri çok hoş oluyor. :) Şimdilerde instagram'da kısaca birkaç cümle yazanlar da var ama bloglar uzun ve detaylı olduğu için her zaman bir adım önde bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagrama göre çok daha fazla emek var bana göre de. orada iki kelime yazmakla burada saatler hatta günlerce uğraşmak farklı tabi :) bloguma ait instagramımda var ama şu anda sadece fotoğraf paylaşmak için kullanıyorum :)

      Sil
  5. Buradaki kitaplardan okuduklarım güzel Okumadıklarım için de güzel bir liste olmuş...

    Ayrıca bloglar candır 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle :) Buranın ortamı çok farklı :)

      Sil
  6. Fırsat bulursan yapmalısın:) Senin için 2016 nasıl geçmiş bakalım :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe aldım bende bloguma beklerim.

    Düğün DJ
    www.dugundjhizmetiorganizasyon.com

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim :) Geliyorum hemen :):)

    YanıtlaSil
  9. ooooo ahmet ümit yanında artık murakamici oldun seeen bu listede oyumu şeker portakalına veriyoruum :) bi de huxley demiş ya, dünyamız belki de başka bir gezegenin cehennemidir, demiş, ne laf de mi yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ümit'in yeri ayrı :) Haruki Murakami kitaplarını da seviyorum doğrusu :)
      Bu sözü bende çok seviyorum. Üzerinde beni düşündürmüştür.

      Sil
  10. Cesur Yeni Dünya 'yı hala okuyacağım :)
    diğer listedekiler de iyi kitaplar, kutlarım :)
    keyifli okumalar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Umarım sende beğenirsin :) Teşekkürler.

      Sil
  11. Bu sene hemen hemen aynı kitapları okumuşuz. Murakami'nin kendine has diline bayılmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle :) Dili, kurgusu kısa sürede hayranı yaptı beni :) Şu anda okunmayı bekleyen iki kitabı daha var :)

      Sil
  12. Ben bu yıl da Murakami okuyamadım :(( Uğultulu Tepeler'i ben de çok seviyorum, 2017'de tekrar okuyacağım :D

    YanıtlaSil
  13. Benim de tekrar okumam gerek Uğultulu Tepeler'i. ikinci okuyuşumun daha verimli olacağını düşünüyorum. :) Murakami bu yıl en çok okuduğum yazarlardan olmuş olabilir :)

    YanıtlaSil
  14. Satranç benim geçen sene okuduğum en iyi kitaplar listemde vardı. O günden beri Zweig'in bütün kitaplarını okumaya çalışıyorum.

    Olasılıksız güzel bir kitap ama yazarın diğer kitabı Empati çok daha güzel. Onu da mutlaka okumalısın.

    Bu sene okuduğum kitapların listesini bloguma yazdım. Önümüzdeki günlerde en beğendiğim 10 kitabı yazacağım. O listeden kendine kitap seçebilirsin.

    2017'de daha çok ve daha güzel kitaplar okuyabilmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017 için listeni göz önüne alacağım teşekkür ederim :) 2017 hepimiz için çok daha iyi geçsin diyelim o zaman :)

      Sil
  15. ilk iki kitap hariç diğerleri benim de severek ve etkilenerek okuduğum kitaplar , sonuçtan memnun olmak ta ayrıca güzel , ben de 2016 'da memnun ayrıldım sayı olarak , 2017 de daha fazlasını gözüme kestirdim ama bakalım , inş yine verimli bir yıl olsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk iki kitap benim de en sevdiklerim diye bilirim :) Senin için umarım verimli bir yıl olur benim içinde öyle :)

      Sil
  16. Kitaplar açısından seninkinin tam tersi bir yıl geçirmiş biri olarak senin adına çok sevindim :) Yazdığın bu kitapların da büyük bir çoğunluğunu ya okumuştum ya da okumak için listeme almıştım :) Çok güzel kitaplar hepsi de :) Umarım önümüzdeki bu yeni yıl da güzel kitaplarla dolu dolu geçer :) Sevgilerle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim listemi :) Hepimiz için yeni yıl güzel geçsin :) Kitaplarla dolu geçsin :)

      Sil
  17. Kitap dolu yılların olsun :) Bu sene benim açımdan Bol gerilim Bol çocuk romanları okuyarak geçti :) 2017 öneride bulunduklarını da inşallah okuyabilirim :) Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım 2017 hepimizin için kitap dolu geçer :) Yorumun için ben teşekkür ederim :)

      Sil

Facebook

Subscribe