Markopaşa Yazıları ve Ötekiler - Sabahattin Ali

Cuma, Aralık 09, 2016

Markopaşa Yazıları ve Ötekiler, Sabahattin Ali'nin Markopaşa, Merhumpaşa, Malumpaşa ve Ali baba gibi dergilerde yazdığı yazılardan oluşmaktadır.

Kitap Hikmet Altınkaynak tarafından farklı baskılarda yazılmış dört Ön Söz ile başlamaktadır. Sonrasında Sabahattin Ali'nin hayat hikayesine ve Anket Yanıtları ve Konuşmalara yer verilmiştir. Ön Söz, Hayat Hikayesi, Anket Yanıtları ve Konuşmaları ilk 60 sayfada yer almaktadır.

Sabahattin Ali özellikle öldürülmesindeki sır perdesi nedeniyle dikkat çeken bir yazardır. Neden öldürüldüğü ve nasıl bir cinayete kurban gittiği tam olarak kanıtlanamamış olsa da dergi ve gazetelerde yazdığı yazılar ve kitapları ölüm sebebini açıklar niteliktedir. Sabahattin Ali düşünceleri ve yazdığı yazılar nedeniyle öldürülmüştür.

Sabahatin Ali'nin günümüzde bilinen en önemli eseri Kürk Mantolu Madonna'dır. Sonrasında Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan gibi kitapları gelmektedir. Ancak bu kitaplara bakıldığı zaman yazarın neden cinayete kurban gittiğine çok anlaşılmayabilir.

Markopaşa Yazıları ve Ötekiler yazarın çeşitli dergiler ve diğer mecralarda yazdığı özellikle siyasi yazılardan oluşmaktadır ve Hikmet Altınkaynak tarafından bir araya getirilmiştir. Bu kitabın içinde yer alan yazılar aslında yazarın neden öldürüldüğünü kanıtlar niteliktedir.

Aynı zaman da yayınlandığı dergi ve yazıldığı tarih bilgileri de yazılarda yer almaktadır. Markopaşa Yazıları ve Ötekiler toplamda 226 sayfadan oluşmaktadır.

Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna, Sırça Köşk ve Kuyucaklı Yusuf kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

2 yorum

Facebook

Subscribe