Ağaçlar Kitap Açtı

Pazar, Ekim 30, 2016

Bugün de ülkemizde gerçekleşmiş olan güzel bir olaydan bahsedelim istedim. Sabah erken saatlerde evinizden okula veya iş yerinize gitmek için çıkıyorsunuz ve bir de bakıyorsunuz ki her gün önünden geçip gittiğiniz yolunuzun üzerindeki ağaçların dallarından kitaplar sarkıyor. Romanlar, hikayeler, şiir kitapları. Bu kitaplardan istediğiniz bir tanesini alabiliyorsunuz ve okumaya başlıyorsunuz.

Bu etkinlik bu gün Balıkesir Kültür-Sanat günleri kapsamında gerçekleşti. Şehrin en işlek caddelerinden birinde vatandaşların tamamen bilgisi dışında Karasi Belediyesi tarafından 'Ağaçlar Kitap Açtı' projesi adı altında belediye çalışanları ve Belediye Başkası Yücel Yılmaz tarafından erken saatlerde tek tek ağaçlara asılan bu kitaplar, kitap okuma alışkanlığının önemini vurgulamak için iyi bir adım gibi gözüküyor. 

Benim açımdan bu olayın belediye tarafından yapılmış olması da önemli bir ayrıntı, üstelik arkasından yapılan açıklamalarda önemliydi bana göre. Günümüzde bu alanda atılan küçük bir adım gibi gözükse de aslında bir o kadar da önemli. Bu tür etkinliklerin daha fazla yapıldığını düşünürsek, aslında nasıl büyük bir adıma dönüşebileceğini görebiliriz. 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

9 yorum

  1. Ne güzel bir düşünce bayıldım valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle çok güzel düşünülmüş :)

      Sil
  2. Çok güzel bir proje...

    YanıtlaSil
  3. Şimdi gülümsedim bak...
    Balıkesir'de hem de Karesi belediyesinde yaşayan biri olarak sırf rastlarmıyım diye çok dolandım ama maalesef göremedim...
    Sırf gösteriş için yapmamışlardır inşallah :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada yaşayan biri olarak siz daha iyi bilirsiniz eminim :) ancak en işlek caddelerinden sadece birinde yaptıklarını da çıkan haberlerde yer vermişlerdi :)
      Gösteriş için yapılmış dahi olsa ben bunu atılan bir adım olarak kabul etmek istiyorum yinede :)

      Sil
  4. güzel bir eylem olmuş , devamını da dileyelim , :D

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten keşke ara ara yapılsa. Hatta bizde bu tür etkinliklerde yer alma fırsatı bulabilsek. Gerçekten çok istiyorum :)

    YanıtlaSil

Facebook

Subscribe