Çuval! - Michael Todd

Pazartesi, Ekim 10, 2016

Bu gün eminim ki hepiniz çuval olayını hatırlıyorsunuz dur. Bahsettiğim şey 4 Temmuz 2003 olayı. Süleymaniye kentinde Türk özel timinin başına çuval geçirilmişti ve bu ABD askerleri tarafından yapılmıştı. 

İşte bu kitabın konusunda tam olarak 4 Temmuz 2003 olayını anlatıyor. Michael Todd o gün Türk askerleriyle birlikte rehin alınan bir İngiliz. Aslında Türk askeri sanılarak rehin alındığını söylemek daha doğru olur. 

Michael Todd sadece Iraklı eşinden olan kızını aramak için oradaymış. Aslında bir pandomim sanatçısı. Sonra bir anda kendisini 25 Türk askeriyle birlikte kafasına çuval geçirilmiş halde buluyor. Aslında İngiliz olmasına rağmen kimse ona inanmıyor. 

Bu kitabın genel hatlarıyla hikayesi bu. Orada geçirilen günler, işkenceler, aşağılamalar..
Michael Todd o günleri her ayrıntısına kadar bu kitapta anlatıyor. Kendi duygularını, düşüncelerini de isin içine katarak her ayrıntısına kadar anlatıyor. Orada hedef Türk askeriyken, orada olanları İngiliz vatandaşı olan ve yanlışlıkla rehin alınan  Michael Todd tarafından dinlemek biraz tuhaf hissettiriyor. 
Bu kitabı okurken orada olan Türkler susarken, Michael Todd tarafından bu kitabın yazılması bana hep tuhaf gelmiştir. Hedef olan biziz ama başkası çıkıp bizim yerimize başımıza gelenleri anlatıyor. Bu söylediğim yine de yanlış anlaşılmasın sonuç olarak Michael Todd aynı acıları çekmiş. Kitapta orada bulunan bazı isimlerin de düşüncelerine yer verilmiş.

Çuval benim çok uzun süre önce aldığım bir kitaptı. Bir iki defa okumaya kalktığım ama daha günün gelmediğini düşünüp vazgeçtiğim bir kitap oldu. Bu kitap düşündüğümde dahi kötü hissettiriyor. Ancak önerebileceğim kitapların arasında da yer alıyor. O günlere dair bilinmeyenleri içeriyor.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

8 yorum

  1. Bu kitabı mutlaka okumam gerek, nasıl aklına geldi böyle bir kitabı okumak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı çok uzun zaman önce almıştım. O zaman konu olarak çok ağır gelmişti bana sanırım yaştan dolayıydı. Simdi bu zor günlerden de geçerken okumak istediğim bir kitap oldu. Ama sizinde okumanızı isterim :)

      Sil
  2. Bence bu kitabı okumak insana garip hissettirir. Bizler hep hedef oluyoruz ama başkası anlatıyor demişsin katılıyorum. Nedense yazmıyoruz. Bu kitabı kesinlikle okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bunu düşünerek okuduğunda garip hissettiriyor :) Gerçekten yazmıyoruz. Özellikle yazmamız gerektiği zaman da yazmıyoruz :)

      Sil
  3. Kitaptan haberim yoktu, not aldım :))

    YanıtlaSil
  4. aaa bu kitabı da hiç duymamıştım ama yüreğimin kaldıracağı bir zamanı ayarlamak lazım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bilinen bir kitap değil sanırım :) Ama konusu benim gerçekten ilgimi çekmişti :)

      Sil

Facebook

Subscribe