26 Yazardan Tek Bir Hikaye ADALET

Salı, Ekim 25, 2016


26 usta yazar tarafından yazılmış olan ve bu nedenle farkını ortaya koyan Adalet, önemli yazarların bir araya gelerek oluşturdukları bir Polisiye Romanı. Tess Gerritsen, Jeff Abbott, Mercus Sakey, R. L. Sitine, Lori Armstorong gibi yazarların yer aldığı roman yazar ödemeleri dışında gelirinin tamamını Lösemi&Lenfoma Vakfı'na bağışlamayı amaçlamış ve bu nedenle yazılmış.

Romanı okumaya karar verdiğimde farklı yazarlar tarafından yazıldığı için hikayede kopukluklar olabileceği düşüncesine kapılmıştım. Bölümler arasında yazarların dili, anlatımları gibi sebeplerden kaynaklanabilecek kopukluklar olabilir ve asıl anlatılmak istenilen hikayeden uzaklaşabileceğimi düşünmüştüm. Ancak beklediğim gibi olmadı bölümler arasındaki geçişler güzeldi ve hikaye akıcı bir şekilde ilerledi.

Kitap ilk olarak Dedektif Nunn'un günlüğü ile başlıyor. Dedektif Nun on sene önce bir davayı incelemiş ve bu dava sonucunda yargılanan Rosemary Thomas, suçlu bulunarak idam edilmiştir. Rosemary Thomas kocasını vahşi bir şekilde öldürmekle suçlanmıştır. Ancak Dedektif Nunn dellillerin tamamı Rosemary Thomas'ı göstermesine rağmen katilin bir başkası olabileceğine inanmaktadır. Dedektif idamına engel olamamış ve vicdan azabıyla günleri geçmeye başlamıştır. Bu nedenle eşiyle ayrılmış ve işini de kaybetmiştir. Aradan on yıl geçer ve Rosemary Thomas için bir anma töreni düzenlenmesine karar verilir. Bu anma törenine davetli olan kişiler on yıl önce Rosemary Thomas ve eşinin çevresinde bulunan kişilerden oluşmaktadır. Anma töreni aynı zaman da dedektif'in asıl katili bulabilmek için son şansı olacaktır. On yıl önce kocası Christopher Thomas'ı  vahşi bir şekilde öldürüp cesedini bir mekanizmanın içine koyarak müzeye yollayan Rosemary Thomas için bir anma töreni yapılacak olmasına kimse anlam verememektedir.

Kitap da günlüklere, polis raporlarına yer verildiği gibi Rosemary ve Christopher Thomas'ın geçmişlerine de yer veriliyor. Bu satırları okurken Christopher Thomas'dan nefret ediyor ve bu adam zaten ölmeyi çoktan hakketmiş diye düşünüyorsunuz. Karısının parasıyla bir yerlere gelen ve kadın düşkünü bir adam olarak çıkıyor karşımıza.

Adalet bir polisiye romanı olmasına rağmen sonunda katili bulma çabası içerisine girme ihtiyacı duymadığınızı söylemeliyim. Hikayenin akışı daha fazla ön plana çıkıyor. Aynı zaman da kitabın sonu sizi şaşırtmıyor. En azından beni şaşırtmadı. Çok heyecanlanmama rağmen sonuyla ilgili tahminlerimden birinin tuttuğunu söylemeliyim.

Son olarak roman Martı Yayınevin'den 2014 senesinde 432 sayfa olarak çıkmış ve Güneş Demirel tarafından çevirisi yapılmış.

Yazarlar:

Jeff Abbott, Lori Armstrong, Sandra Brown, Thomas Cook, Jeffery Deaver, Dıana Gabaldon, Tess Gerrıtsen, Andrew F. Gullı, Peter James, J. A. Jance, Faye Kellerman, Raymond Khoury, John Lescroart, Jeff Lındsay, Gayle Lynds, Phıllıp Marolın, Alexander Mccall Smıth, Mıchael Palmer, T. Jefferson Parker, Matthew Pearl, Kathy Reıchs, Marcus Sakey, Jonathan Santlofer, Lısa Scottolıne, R. L. Stıne, Marcıa Talley
Gişiş yazısı: Davıd Baldaccı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

13 yorum

  1. Enteresanmış... Okumalı... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kitapta her bölüm başka bir yazar tarafından mı yoksa her karakter başka bir yazar tarafından mı yazılmış?. Muhtemelen bölümdür ama her karakteri başka bir yazar yazsa daha iyi olabilirdi sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her bölümü başka bir yazar yazıyor evet. Dediğin gibi her karakteri başka bir yazar yazsa daha iyi olurdu ancak 26 yazar olduğu düşünülürse baya zor olurdu diye düşünüyorum :)

      Sil
    2. Kendi yorumumu tekrar okudum da akşam akşam saçmalamışım ya :)

      Sil
    3. Haha :) Olur arada öyle şeyler :) Ama öyle demeyelim bende düşündüm bir ara olsaydı güzel olurdu aslında diye :) :)

      Sil
  3. İnanır mısın kaç gündür elimde yazılmayı bekleyenlerde ...
    Hatta bir kaç saat önce güya yazayım diye oturdum okumaya daldım .... Ve karşımda Adalet ...
    Benim yorum sonraya kalsın artık :)))))
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunu merak ettim şimdi. :)
      Bakalım benzer düşüncelerdemiyiz. :)Bence biran önce gir de bizde okuyalım :) :)

      Sil
  4. O zaman okumalısın kitabı zaten yazılma süreci hakkında biraz bilgi verilmiş kitapta. :)

    YanıtlaSil
  5. bölümler arasında kopukluk olmaması çok şaşırtıcı ve güzel bişi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) benim de okumadan önce tek korkum kopukluklardı ama öyle olmadı:)

      Sil
  6. Ben begenerek okudum.Hemde cok sevdim 27 yazarda olagaustu bir bicimde kalemi dokturmusler.Cristopher bir kadin duskunu lakin dahi planlar yapan biri ustelik cok akilli.Ama benim yeterince nefretimi kazandi.Sanki gercrkten gerilim yuklu bir film izledim gibi oldu.Soluk soluga okunabilecek bir kitap Yazarlar cok yitiz calisip ugras vermislerl.Emeklerine saglik.Cristopher arabalar hakkinda fazla birsey bilmiyordu.Fakat guzellikten anliyordu ve kiraladigi Aston Martin DB9 guzel bir arabaydı.Arabayı tanıtan kadın,arabanın beygirgucu,12 silindirli motoru ve direksiyonu hakkinda birseyler zırvalamıs,Cristopher ise sadece basını sallamış ve onu arabanın kaportasına dayadıgını ve altta motor calışırken becerdigini hayal etti.Daha bir bir cokda insani dudunfuren altın sozlerede vurgu yapılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yazarların ellerine sağlık gerçekten. Büyük emek harcadıkları kesin. Benim için de beklediğimden çok daha iyiydi. :) Christopher tek bir iyi tarafı olmayan bir karakter. Eşi ise tam tersi değil mi :)

      Sil

Facebook

Subscribe