Sihirli Uyumsuzlar

Cumartesi, Kasım 24, 2018


Neil Patrick Harris'in bir kitap yazdığını öğrenince çok heyecanlanmıştim. Üstelik bu kitabın bir çocuk kitabı olduğunu duyunca çok daha fazla merak ettim kitabı. Buna rağmen beklentimi çok yüksek tutmakta istemedim açıkçası ama hikaye baştan sona çok iyiydi ve kesinlikle beklentimin çok üstündeydi. Neil Patrick Harris zaten sihirbazlıkla yakından ilgili bir adam ve hikaye baştan sonra bu ilginin bir sonucu.

Sihirli Uyumsuzlar Konusu
Amcasıyla yaşayan Carter, sokaklarda illüzyon numaraları ve bazı kart oyunları yaparak yaşayan küçük bir çocuktur. Amcası ise para için her türlü kötülüğü yapabilecek bir adamdır. Carter bu duruma daha fazla dayanamayarak amcasından kaçar ve Mineral Wells adlı bir kasabaya düşer yolu. Bu kasabada ilk olarak Bosso ve ekibindeki kişilerle tanışır. Bosso ve ekibinin amcası gibi insanları dolandırarak yaşadığını öğrenmesi üzerine kendisi gibi sihir yapmayı seven, dürüst ve kendi gibi yetenekli çocuklarla karşılaşır. Bosso ve ekibiyle karşı karşıya gelmek zorunda kaldıklarında ise kasaba halkı için mücadele etmek zorunda kalırlar.

''Pştt. Hey sen! Evet, sen!Buraya kadar okuduğun için tebrik ederim. Ödül olarak sana bir sır vereceğim...Bu kitap sadece bir kitap değil. Sırlar, kodlar, şifreler ve hatta gizli numaralarla dolu bir hazine.Gözlerini dört açarsan, bir hikayeden fazlasını keşfedeceksin.Kendi sihrini nasıl yapabileceğini de öğreneceksin!'' 

''Durun! Gitmeyin. Lütfen kısa bir süre daha kalın. Carter'ın hikayesini konu alan bu kitabı bu kadar kolay kapatmanıza izin vereceğimi düşünmediniz, değil mi? Bir sihir gösterisi veya hikaye son bir şok edici sırrı açıklamıyorsa ne işe yarar ki?''

Benim Yorumum
Sihirli Uyumsuzlar benim keyifle okuduğum kitaplardan çocuklar ise çok daha keyif alacaktır eminim. Bitmesini istemediğim bir kitap olduğunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Akıcı ve eğlenceli bir kitap arayanların keyifle okuyacağını düşünüyorum. Ancak asıl amacının çocuklara hitap etmek olduğunu da unutmamak lazım.

Yazarın aralarda küçük illüzyon numaralarının nasıl yapıldığını öğretmesi ise çok güzeldi. O büyülü dünyanın ve o büyülü numaraların nasıl bir mantıkla ilerlediğini görselleriyle birlikte anlatıyor ve bu bölümlerde yazar sanki karşınızdaymış hissine kapılıyorsunuz. Kitabın kendi içinde şifreleri küçük küçük kodları vardı birde. Bu bölümlerde bir o kadar eğlenceliydi. 

Kitap tasarımı ise hikayeyi tam olarak yansıtıyor ve özenle hazırlandığı öylesine belli ki. Sayfalar ve hatta bölüm geçişleri dahi her küçük ayrıntısına kadar düşünülmüş. Kısacası baskı kalitesini ben çok beğendim. Bir çocuk kitabına göre fazla kalın olduğu izlenimini verse bile asla bir çocuğun sıkılmayacağı kadar eğlenceli olduğunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Üç kitaplık bir seriden oluşacak olması ise ayrıca heyecan verici. Devamını heyecanla  bekliyorum.

Son olarak geçen hafta Anıl Basılı'nın ilk kitabı olan Balino okuduğum ve burada yazdığım çok tatlı bir çocuk kitabıydı. Bu aralar anlayacağınız gibi çocuk kitaplarına takmış durumdayım ve sırada bekleyen çocuk kitaplarım da var. Bu kitapların büyüsüne kapılmamak mümkün değil sanırım. 

Diğer bir kitapta görüşmek üzere...

Bunlarda İlginizi Çekebilir

8 yorum

  1. Başlık dikkat çekici geldi bana.OkUMAK LAZIM.tEŞEKKÜR tANITIM İÇİN

    YanıtlaSil
  2. aklımda olsun buuuu severim ben dee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle görsellik çok güzel kitapta :)) Hikayede tatlı seversin.

      Sil
  3. Blogunuzu takibe aldım, sizi de beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,sizi yeni keşif ettim.Faydalı içerik ile dolu blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim(tariflimutfak/sibelinyemekleri).Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yorumun mutlu etti beni. Bende takiptayim :))

      Sil

Facebook

Subscribe