Balino

Pazar, Kasım 11, 2018


Bir ara herkeste gördüğüm, anlata anlata bitiremedikleri bir çocuk kitabı Balino. Anıl Basılı'nın ise ilk kitabı ve benim uzun zamandır okumak istediğim kitaplardandı. Aslında bir çocuk kitabı, bizlere ise ilaç gibi gelen bir tarafı olduğunu söylemeliyim. En son kitap alışverişimde almıştım ve ilk fırsatta okudum. Zaten çok kısa zamanda okuyup bitiriyorsunuz. Yaşınız kaç olursa olsun çocuk kitapları okumayı sevenlere önerebileceğim kitaplardan biri kısacası. Yazarın ikinci kitabı olan Melodi ise bu aralar yine her yerde karşıma çıkan ve okumak istediğim bir diğer kitabı. Bu kitabı da aklınızda olsun isterim. 

Balino, bir balinanın karnında yaşamanın hayalini kuran küçük Lino'nun hikayesini anlatıyor. Lino annesinin her gün ona anlattığı hikayelerle büyüyen mutlu bir çocuk. Bir gün annesinin anlattığı bir hikaye Lino'nun ilgisini çeker ve devasa balina Ba ile olan maceraları da başlar.
Hem çok eğlenceli hemde fazlasıyla öğretici bir çocuk kitabı Balino. Günümüzde yayınlanan bir çok çocuk kitabını düşünürsek rahatlıkla çocuklarınıza okutabilirsiniz. Birçok yönüyle çocuklara hitap eden, hayal kurmayı öğreten kitaplardan olduğunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Basit ama anlamlı görselleri ise çok daha eğlenceli kılıyor hikayeyi. 

''Bir şeyi ne kadar çok istersen, ona o kadar yaklaşırsın. Hayallerin gerçekleştiği yerler sadece masallar, hikayeler değildir. Hayaller, onları gerçekleştirmeyi yürekten isteyen herkese açık bir kapı bırakır.''

Küçük Prens, Momo, Küçük Kara Balık gibi severek okuduğum çocuk kitaplarının yanına koymam gereken kalitede bir kitap ve sizinde severek okuyacağınız bir kitap olur.

Diğer bir kitapta görüşmek üzere...

Bunlarda İlginizi Çekebilir

12 yorum

  1. Çocuk kitaplarını sizin gibi blogcularun önerisine göre almak en iyisi. Diğer türlü çok güzel hikayenin bir yerine zehir eklenmiş olabiliyor günümüz kitaplarında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ve özellikle çocuk kitaplarında buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklar en küçük ayrıntıyı kaçırmıyor:))

      Sil
  2. Çocuk kitaplarını bende okumayı seviyorum. Kardeşime diye alırım kendim okurum.😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum çocuk kitapları okumayı :))

      Sil
  3. Güzel bir kitaba benziyor. Oğlumla beraber okumak için alacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Ah çocuklar ..çizgi film sevdikleri kadar okumayı da sevseler..Ne güzel eserler var onların için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışkanlık haline getirilmesi gerekiyor. Ailelerinde yönlendirmesi önemli tabi ki:))

      Sil
  5. ayyy yaa belli sempatik bunu da okuyum :)

    YanıtlaSil
  6. Bazı okuyuculara göre çok güzel, bazılarına göre çok basit. Çizimler çok başarılı diye okudum ama anlarım biraz basit kalıyormuş. Kitabı okuyup okumamakla kararsızım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz basit kalıyor olabilir. Çizimleri falan gerçekten iyi ve bence tam bir çocuk kitabı:))

      Sil

Facebook

Subscribe