Başka - Kahraman Tazeoğlu

Cuma, Ağustos 26, 2016

Blogumda yer verdiğim üçüncü Kahraman Tazeoğlu kitabı Başka adlı kitabı oldu. Bir şekilde Kahraman Tazeoğlu kitapları karşıma çıkıyor ve bu son diyerek tekrar başlıyorum. Başka ise okuduğum en iyi kitabıydı bana göre. Buna rağmen 150 sayfalık bu kitabın sonlarında daha fazla dayanamayarak sayfaları atladığımı itiraf etmeliyim.

Vazgeçtim kitap yorumumda neden Kahraman Tazeoğlu okuyamadığımı anlatmıştım. Bir bakın derim.  Okuduğum diğer kitabı olan Söz kitabına da buradan ulaşabilirsiniz. Sadece dolu dolu aşk kokuyor ve bu bana çok fazla geliyor sanırım. Vazgeçtim kitabını anlatırken daha olumlu bakmıştım kitabına ama Başka kitabında bu şekilde düşünmüyorum sanırım. Çok sıkıldığımı söylemeliyim. Sanki tekrar tekrar aynı şeyleri okuyormuşum gibi geliyor. Her kitabında kelimeler farklı ve anlattıkları hep aynı. Bazen kelimeler, yer verdiği şiirler bile aynı. Bu ise beni en çok rahatsız eden oldu sanırım. Söz kitabı da öyleydi. Söz kitabından önce çıkarttığı kitaplardaki güzel sözleri bir araya getirmiş ve tekrar basmıştı yazar. Şu anda düşününce bu durum beni inanılmaz rahatsız etti ve sadece para koktuğunu düşündüm. 

Kahraman Tazeoğlu kitaplarından sonra hep aynı şeyi düşünüyorum galiba. Bu kadar aşk bana fazla. Veya Kahraman Tazeoğlu'nun bu aşkları bana çok fazla. Aşk kitapları bana göre değil.  Bu benim düşüncem tabi ki. Siz Kahraman Tazeoğlu seviyorsanız bu kitabı öneririm. Sebebi ise okuduğum diğer kitaplarıyla karşılaştırdığımda bu en iyisiydi. Üstelik kitaplarının her zaman en çok satanlarda olduğunu düşünürsek çok fazla okuru da olduğunu biliyorum. Bu nedenle severlerine içim rahat bir şekilde önerebilirim. Ama benim okuduğum son kitabı bu olacak gibi gözüküyor.

''Kendinde aradıklarını başkasında bulanlar, aşkı bulduklarını sanırlar. Bu yüzden aşk sanmaktır. Kalıcı bir şey değildir aşk. Aşkın sadece gitmesi vardır. Ama giderken yerine çok daha  büyük bir şey bırakır. Sevgi... aşkta kafamızı karıştıran asıl şey neden aşık olmak istediğimizdir.'' 
Kitaba gelecek olursam. Belirli bir konusu olmamakla birlikte kısa denemelerden, şiirlerden ve sözlerden oluşuyor. Kitap tasarımını ise güzel buldum. İçindeki yazıların tasarımını da öyle. Bu denemelerin konusu ise tabi ki aşk, sonrasında ayrılık, acı, gözyaşı, yalnızlık, terk edilmek, aşkın her hali yani.
''Ben senin, kaçmak istediğinde açabileceğin ve sonrasında dünyanın yüzüne çarpıp gidebileceğin bir kapıyım! Gel, aç ve kaç... Bir gün bırakıp gitmek istediğinde her şeyi; kitaplar dolusu rafları, masa üstünde sayfalara meydan okuyan kalemini, duvarlara yapıştırdığın ve unutulmaya yüz tutmak dipnotlarını, yalnızlık döşeli evini ve belki de kendimi ve belki de beni... terk etmek istediğinde ardına geçebileceğin bir kapıyım! Gel, aç ve kaç!''

''Herkes kendi gördüğüne bakar
Peki hayatın rüzgarında kime yelkeniz?
Kıpırdamadan duramayız bir aşk boyu
Hadi! en kanadığımız yerden susalım
''Gel'' desen gelirim
''Git'' dedin ve gittin''

Bunlarda İlginizi Çekebilir

15 yorum

  1. Çok samimi çok hoş bir kitap yorumu olmuş. Hatta yorum kitabın önüne geçmiş. Ne güzel yazmışsın ya valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. İçimden gelenleri yazdım gerçekten. Bu kitabı size kesinlikle önermiyorum. Beğenmeyeceğinize eminim neredeyse. Okuduğunuz kitaplara bakarak söylüyorum bunu :):)

      Sil
  2. Vallahi duygularıma tercüman olmuşun Bir kere aldım bıraktım Aşk börtü böcek sürekli mıy mıy bana göre değil Love store kadını olamadım. İçimde hep canavar çocuk veya kurabiye canavarı var sanırım :) Emeklerine yazına sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bu yorumla da sen benim duygularıma tercüman olmuşsun :) Aynı kafadayız sanırım :) :)

      Sil
  3. Kahraman Tazeoğlu dediğiniz gibi çok satanlar arasında. Ama hiç bir kitabını okumadım. Elim gitmedi. Sizin bu yazınızdan sonra da okuma ihtimalim kalmadı. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Umarım sizi yanlış yönlendirmemişimdir. Ancak okuduğunuz kitaplara bakarak söylüyorum ki. Zaten beğenmezdiniz. :)

      Sil
  4. Mıy mıy sevmiyorsan kesin aynı kuruldayızdır. ki öyle gözükmekte Bir yerden sonra baymasın beni kitap hep canlı diri tutsun duyguları Birde bu yaşam koçu zavazingoları çıktı mertlik bozuldu. Aşk iki kişiliktir. Hiç kimsenin ki kimseye benzemez aynıları olabilir ama sonuçta iki bireyin çerçevesi kimseye benzemez benim düşüncem budur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum Mayıs Yağmuru. O tur kitaplardan bende çok fazla hoşlanmıyorum açıkçası. :)

      Sil
  5. Kitap, tarzım olmasa da samimi, güzel incelemenize yorum bırakmak istedim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim :) Benim de pek tarzım değilmiş söylediğim gibi bu son oldu :)

      Sil
  6. Kahraman Tazeoğlu'nu çok sevdiğimi söyleyemem tüm kitaplarını okudum bir tek bunu beğendim. Yazı için teşekkürler okunmasını ben de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevenleri için okunmasını tavsiye ediyorum. :) Ama bana göre değil bu tarz kitaplar diyorsanız uzak durun :) :)

      Sil
  7. hiç okumadım bu yazarı.taam okumuycam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de okuma deep. Senin tarzına uygun değil bence. Tabi benim düşüncem.:)

      Sil

Facebook

Subscribe