Temiz İş - Val McDermid

Pazar, Ağustos 21, 2016

Kütüphanede karşıma çıkan bir roman oldu Temiz İş. Kate Brannigan Polisiye serisinin altı kitabından biri olan kitap 1995 yılında çıkartılmış. Yıllar önce bir kere daha karşıma çıkan serinin o zamanlar Kırık Çete adlı kitabını okuma fırsatı bulmuştum.

Val McDermid Kate Brannigan Polisiye serisinin yazarı olduğu gibi Lindsay Gordon ve Tony Hill ve Corol Jordan serisinin de yazarı, aynı zaman da kısa hikayelerden ve romanlardan oluşan kitapları da bulunmakta.

Bendeki basımı Maceraperest Kitaplar ve 259 sayfadan oluşan bu seri kitabını İngilizce aslından çeviren ise Şen Süer Kaya. Serinin kapak tasarımı ise bana göre dikkat çekici. Benim de seri de dikkatimi çeken ilk şey tasarımı olmuştu. 

Bir kadın dedektif olan Kate Brannigan başından geçenleri okuyoruz seride. Kate Brannigan halka açık bir İngiliz malikanesine güvenlik sistemi kuruyor. Ancak malikaneden çok değerli olan Monet tablosu çalınıyor. Bu olaydan sonra Kate Brannigan Monet tablonun peşine düşüyor.

Roman da tam burada başlıyor diyebilirim. Tempo kitabın sonuna kadar hiç düşmüyor. Kate Brannigan, bu sanat eserini bulmaya çalışırken başından birçok tehlike geçiyor. Ancak dedektif Kate Brannigan başına gelen onca olaya rağmen vazgeçmiyor ve o tabloyu bulmak için her şeyi yapıyor.

Dedektif Kate Brannigan'a diğer bir görevi ise temizlik ürünleri satan bir firmanın yardım istemesi sonucu başlıyor. Bu firmanın ürünlerinde Siyanür adlı bir madde çıkıyor ve iki kişinin ölümüne neden oluyor. Bu olayın arkasındaki gizemi de bulması gereken kişi dedektif Kate Brannigan oluyor. 

Özellikle güçlü kadın karakterleri seven okurlara önerebileceğim bir seri özellikle serinin büyük bir kısmının Türkçe çevirileri de var. 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

2 yorum

  1. bir an gözümde Mortdecai filmi canlandı ama alakası yok Kitap Güneşim...
    Merak ettim, hız da seyrinde diyorsun... 6 kitap, bakayım denk gelirse, okumak isterim ki ;)
    Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım okuma fırsatı bulabilirsin :)

      Sil

Facebook

Subscribe