Kurucunun Kızı - Amy Engel - Kitap Yorumu

Çarşamba, Eylül 23, 2015



ORJİNAL ADI:The Book Of Ivy

YAZARI:Amy Engel

YAYINEVİ: Yabancı

TÜRÜ: Distopya

 SAYFA SAYISI:272


ÇEVİREN: Merve Özcan

Kitap, Amerika Birleşik Devletlerinde çıkan nükleer savaştan kurtulmuş az sayıda insanın yaşadığı Westfall’ da geçmektedir. Etrafı demir parmaklıklarla örülmüştür ve bu gurup dışarıdaki hayat hakkında en küçük bir bilgiye sahip değildirler. Wastfall’da küçük bir suça karıştırdığınız taktirde alacağınız ceza demir parmaklıkların dışına atılmaktır. Demir parmaklıkların dışındaki hayat bu kadar korkutucudur işte.
Westfall ve Lattimer aileleri arasında geçen savaşı Lattimer ailesi kazanmıştır ve bütün yönetimi eline almıştır.  Barışın bitmemesi için ise her yıl kaybeden tarafın kızlarıyla,  kazanan tarafın erkekleri 16 yaşına geldiklerinde yapılan bir törenle evlendirilmektedirler.
Westfall ve Lattimer aileleri arasındaki ilk evlilikte Ivy ve Bishop arasında gerçekleşecektir.  Bishop iki yıl önce Ivy ‘nin ablasıyla evlenmesi gerekirken Ivy tercih etmiştir. Bununda bir sebebi vardır elbette.
Ivy ve Bishop evlendikleri ilk günden itibaren ıvy’ nin tek bir amacı vardır. Bishop öldürmek ve ailesinin tekrar eski gücüne kavuşmasını sağlamak. Bishop’ la aynı evde yaşamaya başladığında ise onun babasının anlattığı gibi kötü ve kalpsiz biri olmadığını anlamaya başlar. Babasının annesinin katili olarak gösterdiği Lattimer ailesinin, babası tarafından söylenmiş bir yalan olduğunu, Annesinin intihar ettiğini öğrenmesi de Bishop hakkındaki ön yargılarının kaybolmasının bir diğer sebebidir.
Kitabı ilk okumaya başladığımda Bishop’u çok farklı hayal etmiştim. Kötü ve ölmeyi hak eden biri olarak.  Kitabı okumaya devam ettiğimde karakterin benim oluşturduğum karakterden çok farklı olduğunu gördüm. Ayrıca Ivy ve Bishop arasındaki uyum çok güzeldi. İki karakteri de çok sevdim. Ama biraz düşününce bishop’ un daha ağır bastığını söylemeliğim.  Onları okurken hiç bitmesini istemediğimi söylemek istiyorum.
Kitapla ilgili anlatabileceğim çok fazla şey olmasına rağmen daha fazla devam etmemem gerekiyor. Birazda mükemmel kitap tasarımından bahsetmek istiyorum. Elimdeki kitapların arasındaki en iyi cilt olduğunu söylesem yanlış olmaz galiba. Beyaz cilt üzerine parlak tonlarda kitap ismi yazılı ve üzerinde de cilt kılıfı yer alıyor. Cilt kılıfı ise birçok kitabın karton kapağından çok daha kaliteli, fazlasıyla tatmin edici bir tasarım.

Bu kitabı okumayan çok fazla kişinin kalmadığını düşünüyorum. Yine de eğer okumadıysanız hemen okuyun..
Bir önceki kitap yorumum olan Trendeki Kız yayınıma buradan ulaşabilirsiniz.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

4 yorum

  1. konu bana çok değişik geldi iyi mi diyosun bi bakıyim :) bak ben bloglara üye olmadan okuyom he şaşırmaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu günlerde serinin ikinci kitabı da çıktı. Umarım beğenirsin :-)

      Sil
    2. ikincide nolcak acaba de miiiii :)

      Sil
    3. Hala okuma fırsatı bulamadım ancak Devrimin Kızı hakkında da iyi yorumlar yapılıyor. Umarım en kısa zamanda okuyabilirim.

      Sil

Facebook

Subscribe