Bu geldiğin en güzel Tezgâh

Pazartesi, Mayıs 07, 2018

Tezgâh dergisine nisan ayı sayısıyla başlamıştım. Mayıs ayı 5. sayısında elimde şu anda. Dolu dolu bir dergi. Çizimlerini, karikatürlerini çok beğeniyorum.

İçeriğinin beklentimi karşıladığını söylemiştim nisan ayı sayısında. Mayıs ayı sayısı da aynı şekilde beklentimi karşıladı. Geçen ay Nikola Tesla ve Oğuz Atay vardı. Cemal Süreya, Nazım Hikmet ve Sait Faik Abasıyanık kitap ayraçlarıyla birlikte gelmişti. Birde Bülbül ile Gül ve Kızıl Ölümün Maskesi cep öyküleriyle birlikte gelmişti.

Mayıs sayısında ise Kafka ve Milena var. Ana tema mektuplar. İlk sayfalarda Kafka ve Milena'nın hayatları konu alınıyor. Sonrasında Milena'ya Mektuplar eserinden alıntılara yer veriliyor. Röportajlar, biyografiler, çizgi romanlar, makaleler, köşe yazarları, sinema anıları, bir kitap bir yazar köşesi gibi bölümler yer alıyor.  Kew Bahçeleri cep öyküsüyle geliyor bu sayısı. Edip Cansever, Orhan Veli Kanık, Turgut Uyar görsellerinin bulunduğu ayraçları var birde. Sunay Akın, Atilla Atalay, Oğuzhan Uğur gibi sevdiğim isimlerle karşılaşmak ise ayrı güzel.

 Her satırını keyifle okudum. Sizlerinde okumasını isteyebileceğim dergilerden biri Tezgâh.💕

Bunlarda İlginizi Çekebilir

4 yorum

  1. Feel like Kafka ismiyle yola çıktığımdan beri dergilerin Kafka sayılarını merakla inceliyorum. Bu güzel öneri için çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  2. Bu sayısını mutlaka takip etmelisiniz öyleyse :))

    YanıtlaSil
  3. Son zamanlarda bu tarz dergiler o kadar çoğaldı ki hepsini takip edemiyorum. Tezgah henüz okumadıklarımdan. Mektup sayısını almak isterim. Okumayı sevdiğim türlerden biri mektuplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okumanı isterim :) Gerçekten kaliteli bir dergi :) Ben çok sevdim. :))

      Sil

Facebook

Subscribe