Bendeki Sen

Perşembe, Haziran 01, 2017

''Her şey küçük bir oyundu halbuki...''

Bu gün tam bir aşk kitabıyla geldim. Uzun zamandır bu tür kitaplar okumuyordum. Özellikle biraz dinlenmek, biraz kafa dağıtmak için iyi bir seçim oldu. Nasıl bittiğini de anlamadım.

BENDEKİ SEN KONUSU
Baran bir şirketin yönetici asistanı konumunda çalışmaktadır. İşe girerken patronuna söylediği bir yalan dışında hayatında her şey yolunda gitmektedir. İşe girebilmesi için evli olma şartını nişanlı olduğunu söyleyerek bertaraf etmiştir ancak, patronu nişanlısıyla tanışmak istemektedir. Baran son çareyi oyunculuk ajansından bir kız tutmakta bulur.

Ezgi çocuk esirgeme kurumunda büyümüş kimsesiz bir kızdır. Bir lokantada çalışmakta, iki odalı bir evin zemin katında yaşamaktadır. Zor şartlarda yaşasa da bir evi ve işi olduğu için mutludur. Hikayesi gördüğü bir rüya ve hemen ardından gelen telefonla değişecektir.

Baran ve Ezgi yanlış verilen numaranın sonucunda bir araya gelirler ve yanlışlığı fark ettiklerinde artık çok geç olur. Sadece bir iki haftalık bu sürece katlanmak zorunda kalırlar ancak ilişkileri bu süreç içerisinde büyük bir aşka dönüşebilir.

''Belki...'' diye mırıldandı. ''Bu hayatta en büyük yanlışım sensin ama şu an için en doğru olan da sensiz.''
BENİM YORUMUM
Öncelikle konusu için yazdıklarımın tamamı hikayenin neredeyse ilk sayfalarını oluşturuyor. Baran ve Ezgi'nin ilişkisinin bu kadarla sınırlı olmadığını söylemeliyim. Olaylar ilginç bir şekilde ilerliyor. Bendeki Sen, 371 sayfalık bir kitap olmasına rağmen akıcı  kurgusu ve sıkmayan anlatımıyla kısa sürede bitirilebilecek bir kitap.

 Kitap ve kapak tasarımını ise sevdim. Böyle bir hikaye de böyle bir kapak tasarımı olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca arka kapak kitabı yeterince hatta fazlasıyla anlatıyor. Ayrıca kitabın yazı puntosu okumayı kolaylaştırıyor.

Akıcılığına rağmen sıkılıp atladığım bölümler, sayfalarda oldu. Bunun nedeni kitabı çok kısa sürede okumamdan kaynaklanıyor olabilir. Birde başta da söylediğim gibi tür olarak çok alışık olmadığım bir tür olduğundandır belki de.

Son olarak ben kitaba yazar Dilek Taygun hakkına hiç bir şey bilmeden başladım. Bu nedenle çok beklenti içine girmeden elime aldım kitabı. Wattpad de kazandığı başarı sonrası kitapları yayınlanmış ve Bendeki Sen yazarın beşinci kitabıymış. İlk baskısı geçtiğimiz ay, yani Mayıs 2017 tarihinde basılmış olan yeni bir kitap. Alanında başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu tarz kitapları sevenlere tavsiye edebilirim.
Benden de bu 😓

Sevgili
Okuma Günlüğüm blogun da çok güzel bir yarışma yapıyor. Kendisine gönderdiğimiz fotoğrafları oylamaya soktu ve bende bir fotoğraf göndermiştim. Açık farkla yenilenler arasındayım ama olsun yine de çok eğlenceli ilerliyor.😍 O zaman sizde en çok beğendiğiniz görsele oyunuzu kullanın 😉 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

13 yorum

  1. Ben sizin resminize oyumu kullandım ama açıkçası beni çeken Nutuk'un eski baskıları oldu:) keşke etrafına bu kadar çok şey olmadan sade bir fotograf çekseydiniz çok daha yüksek bir oy alırdınız diye düşünüyorum. Yine de elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aslında oy almak için çekmemiştim bu fotoğrafı çok daha önceden çekmiştim. Yarışmaya katılmak için nutuk doğru tercih olur diye atıverdim. :) Ama haklısınız öyle daha iyi olurdu :)

      Sil
  2. Ben bu konularda Sarah Jio okumayı seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende iki kitabını okumuştum. Bende seviyorum kitaplarını :)

      Sil
  3. ara verdiğim kitaplarıma güzel bir tavsiye ile başlayayım o halde :)

    YanıtlaSil
  4. Şu yarışmalarda nasibimi alamadım bari başkalarının önünü kapatmayayım. Kitap güzelmiş, eyvallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de pek başarılı olduğum söylenemez :) Bende başkalarının önünü kapatmasam mı? :)

      Sil
  5. Patron-çalışan ilişkilerini konu alan aşk romanlarında patlama var:)) bu arada paylaşımınız için çok teşekkür ederim, yarışmada başarılar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle sanırım :) Ben çok sık okumuyorum ama arada neden olmasın :)

      Sil
  6. hiç duymamışım , teşekkürler...

    YanıtlaSil

Facebook

Subscribe