Yirmi5 - Selcan Aydın

Perşembe, Mart 24, 2016

Bu gün sizlere sosyal medyadan yazarlığa geçmiş olan,  twitter ve bloguyla bir çok okuyucuyu etkisi altına almış olan ve okuyucularının ısrarlarına daha fazla dayanamayıp kendi hayat hikayesinden yola çıkarak Yirmi5 adlı kitabını yazmış Selcan Aydın'dan bahsetmek istiyorum.
 Blog yazmaya başlamış ve çok sayıda kitleye ulaşmış bu sayede, sonra metin yazarlığı yapmış, aynı zaman da gelen twitter başarısı. Arkasından ise iki kitabı yayınlanmış. Bir çoğunuzun zaten kim olduğunu bildiğinize eminim.

Kitap 2014 yılında Destek Yayınları tarafından 192 sayfa olarak çıkartılmıştı. Çocukluğundan itibaren bir çok duyguyu tekrar yaşayarak yazmış. Hatta kitabı yazarken depresyon şüphesiyle tedavi olmaya başlamış. Babasının ailesini terk edişi, sonra hayatına giren erkeklerde babasını araması, başarısızlıkları, çelişkileri, çocukluk aşkı, kötü giden ve boşanmayla sonuçlanan evliliği, ve  sonra daha bir çok ilişki.

Hayatındaki her anı sadece yazarak anlatabildiğini söyleyen bir yazar. Yazmak yazarın hayatta yapabildiği en iyi şeymiş. Bunu her fırsatta dile getiriyor. Ben de daha önce yazılarını okuma fırsatı bulmuştum. Bu yüzden ne tarz bir kitap okuyacağımı tahmin edebiliyordum. Ancak kitabın her sayfasında aklımın bir köşesinde acaba otobiyografik roman tarzında bir kitap değilde bir çok karakterin düşüncelerine de yer verilen gerçek bir roman  olsaydı nasıl olurdu diye düşünmedim değil. Böyle düşünmemin sebebi özellikle hayatına giren erkeklerin her birinin farklı karakterleri olmasıydı. Neredeyse hiç birinin benzer özellikleri yoktu masala. Yani kısacası bir çok karakter tarafından anlatılmış güzel bir roman çıkarmış bu hikayeden.

''Çocukken kırıldığın ne varsa, büyüdüğünde cam kırıkları gibi canını yakıyor.''

''Ümüğünü sıkacak kadar sinirlendiğimde, gördüğümde hiç bırakmak istemeyecek kadar büyük sarılırdım Aşk dediğin böyle bir şeydi''

''En dibi görmeden, ışığı görmek mümkün olmuyor. Düşmenin şiddetiyle sekip, yukarıya çıkıyorsun.''

''Şu dünyada iki şey insanı güzel gösteriyor, aşk ve akıl. Aşık olamıyorsan paranı estetiğe değil, kitaplara yatırmalısın.''

''Yeni bir aile. Belki de tek ihtiyacım yeni bir aile kurmaktı. Anneme babama dönüp 'Siz yapamadınız ama bakın ben yaptım' demekti.

Siz bu kitabı okudunuz mu yada Selcan Aydın hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum ama eğer okuduysanız düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bir önceki kitap yorumum olan Gönül Meselesi Tuna Kiremitçi yayınıma buradan ulaşabilirsiniz.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

9 yorum

  1. Bak şimdi ; bambaşka bir ley keşfettim sayende ... Teşekkürler , kendisiyle tanışmam gerekli sanırım ... Merak ettirdin bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmene sevindim :) O zaman bir de sen tanış onunla :)

      Sil
  2. Yani kitap yazmaya başlama aşaması ilgimi çekti, sanırım listeme ekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilgimi çeken oydu. Ancak kitabında nasıl yazmaya ve blogda yazmaya başlaması aşamaları ile ilgili çok fazla ayrıntı yoktu açıkcası :)

      Sil
  3. görüyordum bu kitabı ama yazar hakkında bir bilgim yoktu... ilginçmiş hikayesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benim de çok gördüğüm ve en sonunda almaya karar verdiğim bir kitap:)

      Sil
  4. giç duymamıştım yaaa ama okuycam tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkez yazarı bilmiyordum diyo :) ya. Birçok kişi biliyordur diye yazmıştım :)

      Sil

Facebook

Subscribe