Baktım olmuyor. Doğan Hızlan Kütüphanesi

Perşembe, Mart 31, 2016

Baktım olmuyor. Yetişemiyorum. İki güne bir kitap okur oldum. Alıyorum bitiyor. Odam kitaplarla doldu taşıyor. Kitaplarımı çok seviyorum o ayrı konu. Her birini özenle saklıyorum. Arada elime alıyorum bir bakıyorum. Geziniyorum sayfalarında, aldığım notları tekrar okuyorum sonra tekrar yerine koyuyorum.
Bir yandan da kazandığımın çoğunu kitaplara yatırır oldum. Dayanamam çok istediğim kitapları alırım yine. Ama arada kütüphanelerden yararlanmaktan fayda var diye düşündüm ve  söyle bol romanlı bir kütüphane buldum tabiki. Gerçekten inanılmaz bir roman koloksiyonu var.
Antalya da yaşadığımı daha önce söylemiştim. Benim şehrimin gözde kütüphanesi 2012 yılından bu yana Doğan Hızlan Kütüphanesi. Doğan Hızlan ismini almasının sebebi ise Kütüphanenin Doğan Hızlan önderliğinde kurulmuş olması.Kendisi de çok fazla kitap bağışlamış. Üstelik bir çok yayınevi de kendisinin sayesinde bağışta bulunmuşlar. Antalya Büyük Şehir Belediyesine bağlı olduğunu da söylemeliyim. Atatürk Kültür Parkı içerisinde çok tatlı tek katlı bir bina. Yeşilliklerin için de çok büyük bir parkın için de bir kütüphane düşünün..
Üstelik özel bir alan oluştumuşlar. Kütüphaneden her an gibi bir kitap alıp oluşturdukları bahçenin için de çimlerin üzerine uzanıp kitabınızı okuya biliyorsunuz. Aynı zaman da bahçeye koydukları çalışma masaları ile çalışmalarınızı da gerçekleştirebiliyorsunuz. İçeride de aynı alanlar mevcut tabi. Sanat sergileri için de bol bol alanları var.
Kütüphanelerin sevdiğim diğer bir özelliği ise internet üzerinden raflar da istediğiniz kitabın bulunup bulunmadığını görebiliyor olmanız. Her kütüphane için geçerlimi bilmiyorum tabi. Ben mesela gitmeden önce kitablarımın bir kısmını seçmiştim bile.
Üstelik ilgide güzel. Çalışanlar sizinle ilgileniyor ve not defterleri, ayraçlar, kaliteli poşetlerle birlikte alıyorsunuz kitaplarınızı. En fazla altı kitap alabiliyorum. Otuz gün için de götürmem gerekiyor. İnternet üzerinden bir haftadaha bu süreyi uzatabiliyorum.
Bu gün bu kitapları aldım. Morio Levi ilk defa okuyacağım çok heyecanlıyım.
Diğer yayınlarıma buradan ulaşabilirsiniz. Sevgiler.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

27 yorum

  1. Merhaba,

    Ben de üniversite kütüphanesiyle kütüphane kullanımına alışmıştım. Kitap almak, kendi rafında onu saklayabilmek şahane ama yaşanmış kitapları ödünç almak da bir o kadar değerli. Keyifli okumalar diliyorum :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
  2. İşte tam bu nedenle korsan kitap sektörü bitirilemiyor :( Maalesef özellikle popüler kitaplar pahalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popüler ve yeni çıkan kitaplar gerçekten pahalı. Ama korsan kitap almaktansa Kütüphane den ödünç almak daha mantıklı tabi :)

      Sil
    2. Kesinlikle öyle... Hem kütüphaneler işlerlik kazanır hem de geri verecek olma hissi ve bir daha bulamama endişesi daha iyi okumamızı da sağlayabilir.

      İyi ki böyle bir şey yaptınız ve blogunuzdan duyurdunuz...

      Sil
    3. Teşekkür ederim :) Gerçekten çok güzel bir ortamı var. Her yeri saran kitap kokusu :)Galiba kütüphanelere de biraz daha ağırlık verilebilir :)

      Sil
  3. Selamlar
    Uzun zamandır blogunuzu severek takip ediyorum.
    Profesyonel mesleği kütüphanecilik olan biri olarak, hele ki kütüphane haftasında böyle bir yazı yazmış olmanız beni hem çok mutlu etti hem de umudumun yeniden yeşermesine sebep oldu.
    Çok teşekkür ediyorum böyle bir konuya blogunuzda yee verdiğiniz için.
    Sevgiler
    http://mavininguncesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. ☺ mesleğinizin kütüphanecilik olduğunu bilmiyordum. Kütüphaneye her gitdiğimde burda çalışmak isterdim diye geçiriyorum içimden. Mutlu olmalısınız. Sevgiler☺

      Sil
  4. Ne güzel bir uygulama ve kütüphane...
    Burdaki kütüphaneye bakmak hiç aklıma gelmedi şimdiye kadar...
    Ben de bir bakıyım, belki gerçekten değişmiştir o tozlu raflar...
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bakın derim. Ben değiştiğini düşünüyorum. Çok daha güzel, kiliteli ve istediğinizi rahatlıkla bulabileceğiniz kütüphaneler var artık☺

      Sil
  5. Üniversitedeyken ne severdim kütüphaneler, orada okumayı çalışmayı bir kitap alıp diğerine göz dikmeyi, kaleminize sağlık, iyi okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. Üniversite döneminde ben de çok severdim. Uzun zaman gitmedim ama tekrar gidiyorum simdi. Çok da güzel oluyor☺

      Sil
  6. ne güzel bir alışkanlık tebrik ederim ben de okumaya zaman ayırmaya çalışıyorum ah bir de sınavlar falan olmasa her gün okusak :)

    YanıtlaSil
  7. etkinlikten geliyorum tatlım.benim blogumada beklerim:)
    http://merininblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zaman da ziyaret edeceğim. Yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  8. en iyisini yapmışsın
    2 güne bir kitap için de ayrıca tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :)Bu aralar iyi bir okuyucuyum :)

      Sil
  9. Tuyologun blog keşif etkinliğinden eriştim ve çok beğendim hemen takipteyim bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. En kısa zaman da ziyaret edeceğim :)

      Sil
  10. Maşallah sana ... Hiç bitmesin bu güzel özelliğin ... Ve ne şanslısın , şahane bir kütüphane bulmuşsun ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle şanslıyım. :) Umarım hep böyle devam eder :)

      Sil
  11. ne güzel bir yermiş. ne şans de mi. doğan hızlan okumuştum ayrı bir evi varmış kitapları için. bir milyon adet kitaptan fazla kitabı varmış :)

    YanıtlaSil
  12. Yaaa ne güzel bir yer böyle. Bayıldım. En çok da dışarıda, çimlerde okuma imkanı verilmesine bayıldım bir de utanmadan ayraçlar, defterler veriyorlar 😄. Kesinlikle Antalya'daki herkesin bilmesi, gitmesi, destek olması gereken bir yer. İyi ki yazdınız mutlu oldum. Gidemesemde böyle bir yer olduğunu bilmek çok güzel. Her şehirde olsa keşke bu imkan. Teşekkürler yazınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada blogunuz çok hoşuma gitti, takip etmek istiyorum fakat bir türlü o kısım açılmıyor. Göründüğü ilk an takip edeceğim.

      Sil
    2. Diğer şehirlerde de böyle kütüphaneler vardır diye düşünüyorum ama bilmiyorum tabi.
      Gerçekten çok güzel bir yer en kötü ihtimalle ayda bir kere gitmeye çalışıyorum. :)
      Takip edememenize üzüldüm. Niye açılmıyor bilmiyorum açıkçası :(

      Sil

Facebook

Subscribe