Aşkolsun - Yelda Cumalıoğlu

Cumartesi, Mart 26, 2016

Okumak için çok geç kalmışım diyorum. Daha önce okumalıymışım. Bir çok yerde karşıma çıkmasına rağmen bu güne kadar inatla okumamışım. En sonun da okuyabildim ve çok sevdim.
Genelde bu tarz kitaplardan çok hoşlanmıyorum. Roman olacak bana, kaç sayfa olduğu önemli değil. İçin de biraz da tarih oldu mu. Bir de sevdiğim bir yazardan çıktımı en sevdiğim tür bu işte. Sevebileceğim bir tarz olmadığı için bu güne kadar okumamıştım. Ama su anda iyiki okumuşum diyorum.


''Hani hep bir yanı eksik dediğimiz ilişkiler vardır ya, bazen yaşadığımız, çok zaman da tanıklık ettiğimiz... Aslında orada eksik olan aşkın bizzat kendisidir.''

Gazeteci- yazar ve Destek yayınlarının kurucusu Yelde Cumalıoğlu'nun 2013 yılında çıkan 280 sayfa olarak yayınlanan kitabı.
Yirmi Sekiz bölümden oluşuyor kitap. Aşk, Sevgi, Öfke, İhanet, Güç, Cesaret, Kin, Kıskançlık, İntikam, Başarı, Özgürlük, Nefret, İyilik, Düşler, Hayaller her birine tek tek öyle güzel vurgular yapılmış ki kitapta. Yazarın akıcı anlatımıyla da birleşince sıkılmadan okuyabileceğiniz güzel bir kitap çıkmış ortaya. Yazar inandığımız bütün Klişeleri yıkmış bu eseriyle.


''Sonsuza dek mutlu yaşamanın sırrı her zaman hep bir arada olmak demek değildir. Gözden ırak olalar aslında Tanrı'nın kalpleriniz için kurduğu bir tuzaktır. Sevdiğinize duyduğunuz aşkın sınavını da bu tuzağa düşerek kaybedersiniz..

Bununla da yetinmemiş yazar Dünya klasiklerinden birbirinden güzel hikayelere, masallara,  yer vermiş. Mutlu Prens, Yedi Benlik, Bülbül ve Gül. Bir balkan masalı olan Alma ile Alia'nın aşk masalı.  Benim en sevdiklerimden biri Mutlu Prens oldu.
Dünyaca ünlü romanlardan, öykülerden  alıntılar yapmış. Kumarbaz, Zahir, Bar Kelebeği, Betty Bule. Ayrılığı 51 yıl 9 ay 4 gün sayan bir aşığın hikayesi olan Kolera Günlerinde Aşk, Halil Cibran'ın Yedi Benliği, İsviçreli yazar Peter Bichsel'in Masa Masadır adlı öyküsü, Halik Cibran'ın Deli isimli öyküsü.Hamlet, Othello gibi yine dünyaca ünlü oyunlar.
Unutulmaz filimler, unutulmaz sahneler  Poison Ivy, Leon, Çöl Gezginleri, Kazablanka, Yeni Bir Başlangıç, 
McDonald's markasının, dünya devi haline gelmesinin hikayesini dahi bu kitap da bulabilirsiniz.


''Kaldığımız yerleri ayraçlarla işaretlediğimiz kitaplar gibi anılarımızı da sesler ve kokularla işaretliyoruz nasıl ve neden yaptığımızı hiç bilmeden.''

Her bölümün sonuna Gönülden Sızan başlığı ile küçük notlar koymuş, çok da güzel olmuş. 
Kitap kapağı ve kitap tasarımını çok beğendim. Zaten kapak fotoğrafı hakkındaki hikayeyi de kitabın başında Fotoğrafçı Dilek Keleş anlatmış. Hemen arkasından Editör Özlem Esmergül'ün düşüncelerine yer verilmiş.


''Hayaller, inançla örülür, güvenle dokunur ve vazgeçmeyerek yakına çekilirler!''

Bunlarda İlginizi Çekebilir

10 yorum

  1. Benimde sık sık görüp inatla okumadığım kitaplarım var malesef :(
    Ama bunun kapağıda pek bi sevimsiz geldi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde kararsız kaldığım bir kitaptı ancak. Simdi pişman değilim :)

      Sil
  2. Bende bu kitabı internetten indirimle almıştım. Ama aylardır okumadım her defasında başka kitap aldım elime. En kısa zamanda okuyacağım (:

    YanıtlaSil
  3. vay be kitapta yok yok :) ben ilk kez şu an görüyorum yalnız cahil miyim ne o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendime bu soruyu sık sık soruyorum. :D

      Sil
  4. ''Hani hep bir yanı eksik dediğimiz ilişkiler vardır ya, bazen yaşadığımız, çok zaman da tanıklık ettiğimiz... Aslında orada eksik olan aşkın bizzat kendisidir.'' bu bile yetti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman krsinlikle oku derim daha neler neler var☺

      Sil
  5. eğlenceliymiş. yazın iyi gider. betty blue filmi çok etkileyici yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için eğlenceliydi. :) ara ara açıp okuyorum hala :)

      Sil

Facebook

Subscribe