Kitaplar Kalbimden Vurur

Cuma, Haziran 01, 2018

Deptone bu mimi yapmış. Bende bu mim tam bana göre. En yakın zamanda yapmalıyım dedikten sonra yapmazsam olmazdı. Sorular çok iyi ve bende onun gibi fotoya bayıldım. Tabi ki farklı bir görsel kullanamazdım. Sanırım insta üzerinden ilerleyen bir mim ama olsun. Blogdan sonra ayrıca instagram paylaşımı yapacağım. 😍 Görsel ise Hayat Kitapla Güzel blogunun ve umarım görseli almış olmama bir şey demez.😖

Okumayı size sevdiren ne oldu?
Annem veya babam gibi cevaplar veremeyeceğim. Gençlik yıllarından kalma bir kütüphaneye sahip olsalar da çocukluğumda ellerinde kitapla pek hatırlayamıyorum ailemi. Evimizde yıllardır hiç kitap eklenmeyen küçük bir kütüphanemiz vardı ama sadece o kadar. Küçüklüğümde ise daha çok resimlerine bakmayı sevdiğim çocuk kitaplarım vardı.  Sonrasında Temel eserler serisini aldırdığımı hatırlıyorum. Sonra temek eserler serilerinden falan sıkılıp daha eğlenceli kitaplar okumaya başladım. Okuma alışkanlığı edinince ise tekrar klasiklere, temel eserlere geri dönüş yaptım. Sonuç olarak sanırım ben kendi kendime sevdim okumayı.

Hiç bir kitabı sayfalarını çevirerek biriyle okudunuz mu?
Kardeşimle falan okumuş olabilirim. Ama emin değilim. :)

Yolculuğa giderken yanınıza kaç kitap alırsınız?
Yolculuk sırasında genelde iki kitabın bana yeteceğini düşünürüm. Ama kararsızlığım nedeniyle evden üç veya dört kitap alıp çıkarım. Yanıma aldığım kitapların yetmediği durumlarda gittiğim yerden okumak istediğim bir kitap varsa alırım.

Asla okumam dediğiniz kategori nedir?
Kişisel gelişim kitaplarından çok hoşlanmıyorum. Ya atlayarak ilerlerim yada yarım bırakırım. Bu konuda bir çok defa başarısız olmuşumdur. Hikayeleştirilmiş kişisel  gelişim kitaplarını okumuşluğum vardır sadece. 

Kitapları renklerine göre mi, alfabeye göre mi sıralarsınız?
Kitapları yazarlara göre sıralıyorum. Yada canım nasıl isterse öyle. Kendime göre kurduğum bir düzenim var. 

Okurken size eşlik edecek bir hayvan ister miydiniz?
İsterdim ama ailemle yaşadığım sürece çok mümkün gözükmüyor. Bir gün kendi evim olursa neden olmasın.

Bookstagram olarak kendi stilinizi oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz?
Bookstagram blogumu açmamla birlikte başlayan bir süreç oldu benim için. Baktım ki birçok blogun sosyal medya hesapları var. Neden benimde olmasın diyerek başladım. İlk sıralar biraz sıkıcı gelmişti. Zaman zaman hiç paylaşım yapmadığımda olmuştur. Şimdi ise orada baya bir eğleniyorum. Kendi stilimi oluşturabildim mi bilmiyorum ama blogumun tarzına yakın ilerlemeye çalışıyorum. Özellikle görselleri özenerek hazırlıyorum. Blogum da yaptığım paylaşımları orada da yapıyorum. Blogumun bookstagram hali diyebilirim sanırım. :)) @kitapgunesim



Bunlarda İlginizi Çekebilir

8 yorum

  1. Kişisel gelişim kitaplarını ben de sevmiyorum. Bana çok sıkıcı geliyorlar.

    Bu aralar İnstagram'da güzel fotoğraflar paylaşıyorsun. Beğenerek takip ediyoruz :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Bu yorumlara nasıl mutlu oluyorum. :))Beğenmiş olmana sevindim. :))

      Sil
  2. Görseli bende pinterestten aldım. Instagram etkinliği başladığı gün fotoğraf çekmeye üşendim de daha önce telefona indirdiğim görselden yükleme yaptım. Profil resmi avatar ararken bulmuş ve vurulmuştum. Yakında çizeri benden telif isterse şaşırmam. :) Cevaplar çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey olabilir :)) Ama görsel beğenilmeyecek gibi değil ki :)

      Sil
  3. eveeet işte bir kitap seveeer oleeey hoş cevapların sırıttım yaniiii :)

    YanıtlaSil
  4. İnstagramdan takipleşir takipleşmez bilgisayara girince blogunuza bakmayı düşünüyordum. Baktım ve hemen izlemeye aldım. Mim yazıları da aşırı dikkatimi çektiğinden buraya bir yorum bırakayım dedim. Son zamanlarda bu mimi çok sık görüyorum. Bir ara yaparım belki :) Blogunu severek takip edeceğimi düşünüyorum. Yorumların oldukça samimi geldi :) Yeni yazılarını merakla bekliyorum. Mutlu günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin bloguma :)) Güzel mim ama yapmalısın bence mutlaka :)) yorumun beni çok mutlu etti bu arada :) Çok teşekkür ederim.

      Sil

Facebook

Subscribe