İlk Manga Deneyimim Tokyo Gûl

Pazar, Şubat 25, 2018

https://kitapgunesim.blogspot.com.tr/2018/02/ilk-manga-deneyimim-tokyo-gul.html

TOKYO GÛL KONUSU
Seri, Tokyo'da faili olmayan cinayetlerin artmasıyla başlıyor. İnsanları tedirgin eden bu cinayetleri araştıran uzmanlar cinayetleri işleyenlerin gûller olduğu sonucuna varıyor. İnsan görünümlü bu yaratıklar, sadece insan etiyle besleniyor ve aç kalmadıkları sürece gerçek kimliklerini gizleyerek insanlarla birlikte yaşaya biliyorlar.



On sekiz yaşında bir üniversite öğrencisi olan Kaneki, kitaplar aracılığıyla Rize adındaki bir kızdan hoşlanmaya başlıyor. Buluştukları gün Rize tarafından saldırıya uğruyor ve son günlerde Tokyo'da artan cinayetlerin faili olduğunu öğreniyor. Kaneki'ye tuzak kurmuş olan Rize, amacına ulaşmak üzereyken bir kaza geçiriyorlar. Kazada Rize ölüyor, yaralanan Kaneki'ye onun organları naklediliyor. Kaneki böylece yarı gûl oluyor. İnsan hayatı yavaş yavaş son buluyor. Onlar gibi insan eti yeme isteği baş edilemez bir hal alıyor ve olaylar asıl böyle başlıyor.

BENİM YORUMUM
Kaç manga kitabı okudun şimdi burada yorumlamayı deniyorsun diye sormuyor değilim kendime. Bu nedenle aslında ne yazacağımı hiç bilmiyorum. Açıkçası yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Sadece okumaya başladım ve burada elimden geldiğince yazıyorum. Manga ve anime çok ilgi alanıma girmiyor aslında. En azından bu güne kadar böyle oldu. Bu sevmeyeceğim anlamına gelmediği için bir yerden başladım.

 Biraz araştırma yaptıktan sonra Tokyo Gûl serisi karşıma çıktı ve ilk üç manga kitabını aldım. Bir çok kişide bu seriyle başlamış manga okumaya. İlk sayfalarda tersten okunduğu için biraz zorlanabilirsiniz. Kısa sürede alışılıyor, engelleyici bir tarafı yok.
Kurgusu, karakterleri, çizimleri son derece güzeldi. Korku, dram, doğaüstü olaylar ve aksiyonu içinde barındıran serinin ilki bir günde bitti zaten. Hemen bitmesin diye araya başka kitaplar falan girdi ama değişen pek bir şey olmadı açıkçası. Bir de animesi var tabi. Seriyi okumaya karar verdiğim de ilk bölümlerini izledim ve önce mangasını okumak istediğim için devam etmedim. İkisi birbirinden çok farklı gibi yorumlar okusam da sonra izleyeceğim. Açıkçası hemen tüketmek istemiyorum.

İlk manga deneyimim Tokyo Gûl oldu ve devamı da gelecek gibi gözüküyor. 14 ciltlik serinin tamamını okuyabilir miyim bilmiyorum ama ara ara yazmayı düşünüyorum.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

14 yorum

  1. Manga ve anime izlemek güzel oluyor ama ben de hiç okumadım. Bu arada seride kaç kitap var merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14 ciltten oluşuyor. :) Merak edenler için yayına da eklemeliydim sanırım. :) Hemen bir değişiklik. :)) Benimde ilk bu arada.

      Sil
  2. Ben Kurohitsuiji hastasıyım icabında :) Çağırın Sebastiya'nımı şeytan meytan çok tatlı :D
    Benim kız da manga hayranı ama Tokyo Gul hiç sevmiyormuş göççük hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bu konudaki eksikliğimi gidermek adına kızın bir manga serisi daha önerebilir öyleyse bana :)) Tokyo Gul için genelde güzel yorumlar okumuştum oysaki ben :) Ben sevdim ama ya :))

      Sil
    2. Yav ne zamandır şu yazıyı arıyorum.:)Sonra kafamı çalıştırıp blog okuma sayfasından senin blogu tıklamak aklıma geldi,hoop bütün yazılar alt alta:) İice yaşlandım ama sen yine bozuntuya verme:) Bloga tablettemn ya da telden girince okuması zor oluyor:/ Bu sabah en son Amerikan Tanrılarına yorum yapacaktım telden yorum kısmı gözükmedi:/Taa akşama kaldı yorum.Neyse asıl meseleye geleyim benim kıza mangalarının adını sordum "ay ben kendim keşfettim,ablada kendi keşfetsin dedi"ya cadaloz :)) Nerelere gidem:) Aynı öğrencilerim gibi çok cadı,evde okulda ergenuslar daa bir şey demiyim :)Bende gizlice mangalarına baktım ama aramızda kalsın:)Titana Saldırı,Norogami en sevdikleriydi,en çok onlar var çünkü:) Ya bide ben alıyorum onları hee:) Unutkanlıkta sınır tanımam evvelAllah:))

      Sil
    3. Seni uğraştırdım desene :)) Bende de oluyor bazen :) Yazıyı çok iyi hatırlıyorum blog gelmiyor bir türlü aklıma :)) Şimdi düşününce haklı aslında kendim keşfetmeliyim belkide :)) Ama not aldım aramızda :)) Bir sonraki denemen bunlardan biri olacak.:)

      Sil
    4. O zaman bu bizim sırrımız,benim kız katiyyen duymasın :) Sayfa güneş gibi parlak ama ben bir şey görmedim,duymadım,bilmiyorum :)

      Sil
    5. Bende bir şey görmedim, duymadım, bilmiyorum öyleyse :))

      Sil
  3. seriler çok uzun diye cesaret edip okuyamıyorum ben :D ama şöyle bi yerde elime falan geçse oracıkta içerim o da ayrı :D hiçbir animede Death Note tadı bulamayınca zirvede bıraktım sanırım bu işi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok uzun olduğu için okumaktan kaçıyordum bunca zaman. Kesinlikle haklısın. Onun yerine kaç kitap alırım falan diye düşünüyor insan. :) Ama bu sefer okuyacağım. :))

      Sil
  4. Manga ve anime okumayı çok istememe rağmen bir türlü elim gitmedi henüz. Daha evvel ingilizce Webtoon okumuştum. Aslında keyifli oluyor. Senin üçünü de okumanı bekleyip öyle karar vereceğim :D Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim iyi gidiyor. Ama aralarda yazacağım belki seversin :)) Evet çok keyifli. İyi geliyor. :) Bende senin gibi uzun zamandır düşünüyordum. :)
      Sevgiler..

      Sil
  5. manga ve animeye henüz bulaşamadım ama neden olmasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bence güzel olur. Bak bende yeni yeni başlıyorum. :))

      Sil

Facebook

Subscribe