Kayıp Gül Serdar Özkan

Cumartesi, Nisan 30, 2016

Serdar Özkan'ın ilk kitabı olan Kayıp Gül. Aslında çıkalı ve Türklerin Küçük Prensi'nin dünyayı büyülemesinden biraz zaman geçti. Küçük Prens diyorum ya bunu ben söylemiyorum dünyaca ünlü isimlerin benzetmeleri.
Daha önce blogum da Kayıp Gül romanlarından Aşkın Resmine yer vermiştim. Çok da beğenmiştim. Ancak bir seri kitaplarının birincisinden başlamamak nasıl bir hatadır. Aşkın Resmi kitabının kapağını, sayfalarını öyle çok beğenmiştim ki seri kitabı olup olmamasını umursamadan almıştım. Yani kısacası ben seriye tersten başladım sanırım. 
Kayıp Gül romanlarının birincisi 40'ın üzerinde dile çevrilmiş ve ülkede basılmış bir kitap. Üstelik bu başarıyı ilk kitabında yakalamış bir yazar Serdar Özkan. Kitapları Küçük Prens, Martı gibi kitaplarla aynı seviyede yerini almıştı.

Türk kültürü, Yunan Mitolojisi, Yunus Emre, Meryam Ana, Sokrates, Küçük Prens, Nasrettin Hoca ve Güllerin dünyası hepsi ile birlikte bir yolculuğa çıktığınızı düşünün. Birde İstanbul ve Efes.
Kitabın konusundan da bahsetmem gerekirse Diana Öykü yazarı olmak isteyen ancak çevre baskısı ve etrafında edindiği şöhretini kaybetme korkusu ile Avukatlık okuyan bir genç kızdır. San Francisco da yaşamaktadır. Babasını küçükken kaybettiğini düşünerek büyümüştür. Ancak annesi rahatsızlanır ve yavaş yavaş bütün dünyası değişmeye başlar. Annesinin ölüme yaklaştığı günlerde, annesi Diana ya öldüğünde okuması için bir mektup verir. Bu süre için de babasının ölmediğini üstelik bir de ikiz kardeşi olduğunu öğrenir. Annesinin ölümünden sonra diana'nın artık ikiz kardeşini bulması ve birbirlerine sahip çıkmaları gerekmektedir. Ancak bu kararı almak kolay değil onun için. Elinde sadece ikiz kardeşi Mary'nin annesine yazdığı mektuplardan başka hiç bir şey yok. Bu mektuplar Daiana yı İstanbul'a kadar getiriyor. Mektuplar istanbul'da ise Daina yı Zeynep Hanım ile buluşturuyor. Mary'nın mektuplarında Zeynep Hanım'ın güllerle konuşabildiğini öğreniyor daina. Güllerle konuşabilmek ne kadar inandırıcı gelmese de, Kardeşini bulabileceği bir yol olduğunu düşünüyor ve güllerin dilini öğrenmek istiyor.
Güllerin dilini öğrenebiliyor mu okuyunca göreceksiniz artık. Ancak o gül bahçesinde güllerin birbirleri ile konuşmalarını seveceğinize eminim.

Bir de kitaptaki iki karakter daha var ki bunları da seveceksiniz. Bir falcı ve bir ressam olan Mathias. Birbirleri ile olan diyalogları ve Diana olan ilişkileri.

Mathias ile ilgili daha çok şey öğrenmek istiyorsanız daha önce blogum da yer verdiğim Aşkın Resmi'ne bir göz atın derim.


''Üzgünüm dostum ama, sana tutkuyla bağlananlar bir gün seni terk edecekler. Çünkü onlar sana değil, kendi tutkularına tapıyorlar yalnızca. Ve bir gün gelecek, o tutkuları başka bir tanrıça bulacak. Senden daha güzel, daha güçlü bir tanrıça! İşte o zaman da sen unutulacaksın. Kendini onların övgüleriyle var ettiğin için de, unutulduğun zaman yok olup gideceksin.''

205 sayfa olan bu kitap bir çırpıda bitirilebilecek akıcılıkta.
Kayıp Gül romanlarını bir çok kişinin okuduğuna eminim ancak okumayanlar için bir hatırlatma olsun istedim.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

20 yorum

  1. Kitabı henüz lise son sınıftayken okumuştum. Severek okuduğum kitaplardan birisi. Sonlarını tahmin etmiştim aslında bu kitapta ama yine de okurken keyif almıştım. İkinci kitabını okuma fırsatı bulamadım henüz. :) Güzel bir inceleme olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) Kayıp gül romanlarından benim de okumadıklarım var hepsini okumak istiyorum :) Yorum için teşekkürler..

      Sil
  2. Merhaba Kayıp Gül ilk okuduğum Serdar Özkan kitabıydı ve çok etkilenmiştim sonu beni fazlasıyla etkilemişti iyiki yer vermişsiniz okumayanlara tanıtmak için sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben de bu kitabı okudum ama çok etkilenemedim sanki ya da hatıralarım o yönde :D tekrar okusam , belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Olabilir :) Belki tekrar okusanız beğenirsiniz :)

      Sil
  4. Bu ne ya. Üç yorum var üçü de okumuş. Çok cahilim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Öyle demeyelim de. :) Okursunuz sizde bir ara :)

      Sil
  5. Kitap kitaplığımda duruyor, bu akrabalık verdi mutlaka okumalısın dedi ve o kitabı elime almadan üstüne kaç kitap eskittim...senin yorumundan sonra mutlaka okumak için şans vereceğim...teşekkürler cnm...

    YanıtlaSil
  6. Bende okuyan ve çok sevenlerdenim kitabı. Her ne kadar sonra ki kitaplarını almamış olsam da hala kitağlığımda tavsiye ettiğim kitaplardan biri.
    İyi haftalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sizinle aynı fikirdeyim bende. Kesilikle tavsiye edebileceğim kitaplardan birisi :) İyi hatalar.

      Sil
  7. ben de iki tane okudum kayıp gül. hafif ve tatlıydılar evet yaa :)

    YanıtlaSil
  8. Kitabı ben de okumuştum ... Ama unutmuşum , güzel bir hatırlama oldu ....
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. küçük prens ile kıyaslanınca beklentim çok büyüktü. ama kayıp gül beni hayal kırıklığına uğratmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bana göre eksikler vardı ancak beklentimi karşılamıştı.:)

      Sil
  10. Serdar Özkan'ın severek okuduğum kitaplarından bir tanesidir Kayıp Gül. Okurken vaktin nasıl geçtiğini anlamadan kitabın içinde bulursun kendini ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum :) Benim de severek okuduğum bir kitaptı :) Ve konusuyla etkileyiciydi :)

      Sil

Facebook

Subscribe