Aşkın Resmi - Serdar Özkan - Kitap Yorumu

Cuma, Şubat 12, 2016


Yazar: Serdar Özkan

Yayınevi: Artemis

Kitap Sayfası: 189

Kitabın yazarını tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Kitapları 65'i aşkın ülkede 44 dile çevrilmiş ve özellikle Kayıp Gül  Türk Edebiyatının en çok okunan kitapları arasına girmeyi başarmıştı. Ayrıca dünya basınında da önde gelen basın kuruluşları tarafından büyük övgüler almış, dünyada en çok okunan kitaplarla kıyaslanmıştı. Yurt dışında en seçkin yayınevleri tarafından kitapları basılmıştı. Hatta Saint-Expery' küçük prens kitabına benzetilmiş ''Türklerin Küçük Prens'i bile demişlerdi.
Sırasıyla çıkan kitapları Kayıp Gül, Hayatın Işıkları Yanınca, Ölümsüz Kalp, Ekim Yağmurları ve bu gün benim de anlatacak olduğum seri kitabı ve beşinci romanı olan Aşkın Resmi.


Kitabın konusuna gelmeden önce kapak tasarımından bahsetmek istiyorum. Diğer kitapların kapak tasarımını da güzeldi ancak benim en beğendiğim bu oldu. Kitabın üzerindeki gül resmi dikkat çekiyor ayrıca neredeyse çevirdiğiniz her sayfada bu figürü görebiliyorsunuz. Kitabın ilk sayfalarında Mevlana sözü karşılıyor sizi.

''Evrende ne varsa, dışarıda değil, sende.
 Her ne arayacaksan, ara onu kendinde.''
                                                MEVLANA

Bu kitabında ise Daina'nın erkek arkadaşı ressam Mathias' in iç dünyasına yapacağı yolculuğu okuyoruz.
Kitap Aşkın resmini yapmak isteyen küçük bir koyda yaşayan gizemli bir adam ve ressam Mathias hayatlarının kesişmesi ile başlıyor.
Yıllar sonra gizemli adamın Aşkın resmini yapmak istiyorum sözüyle yollara düşen Mathias tekrar bu gizemli adamı ziyaret ediyor ve 33 yıl sonra Aşkın resmini yaptığını öğreniyor. Üstelik Aşkın resmi bu gizemli adam tarafından kendisine veriliyor ancak bir şartla.
Bu şartla birlikte tekrar yollara düşün Mathias ilk durağı Yunan Adaları oluyor burada karşısına çıkan bir resim ona yol gösteriyor ve kendisini İstanbul' da buluyor. İstanbul Sultanahmet'te bir otelin bahçesinde Zeynep Hanım'ın da yardımıyla Aşkı arayan güller ile tanışıyor. Kitabın bana göre en güzel bölümü ise bu bölümdü. Bu güllerin dediklerini kesinlikle siz de okumalısınız. Aşkı arayan güller ile tanışmasından sonra Aşkın resmini görmek üzere kendisini Efes' de buluyor.

Aşkın resmi bir iki saat içinde bitirebileceğiniz, bütün gereksiz kelimelerden arındırılmış, kesinlikle sıkılmayacağınız, ne eksiği ne fazlası olan bir eser. En azından benim için öyleydi. Umarım siz de beğenirsiniz.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

8 yorum

  1. Güzel bir kitaba benziyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bu serinin devamı mıı? çok merak ediyoruuumm Küçük Prens'e benzetilince bi de okumam gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir seri kitabı.Konu olarak pek benzediği söylenemez ancak gördüğü ilgiye bakılarak öyle bir benzetme yapılmış.

      Sil
  3. Çok hoşuma gitti. Mutlaka okumalıyımm. Teşekkürler ve de kalemine sağlık.
    Gülücüklü kal...

    YanıtlaSil
  4. hımmm kayıp gül iki kitaplık seriydi di mi okumuştum eh bu da hafifmiş olabilir evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buda serinin devamı denilebilir. Zaten çok kısa sürede bitiyor. :)

      Sil

Facebook

Subscribe