Yolum Düştü Amerika' ya - Canan Tan - Kitap Yorumu

Pazar, Ocak 24, 2016


YAZAR ADI: Canan Tan

SAYFA SAYISI: 160

YAYIN EVİ: Altın Kitaplar

BASIM YILI:2008

Lise yıllarımda yani yaklaşık beş altı yıl önce Canan Tan'ın o güne kadar yazdığı bütün romanları, hikayeleri konusuna ve ne anlattığına bakmadan alıp okumuştum. Simdi bir çoğunun konusunu bile hatırlamıyorum çok uzun zaman geçmiş üstünden ancak hepsi kitaplığım da yerini koruyor. Yolum Düştü Amerika'ya da bu kitaplardan birisi. Yıllar sonra tekrar okudum ve blogum da yer vermek istedim. Zaten 160 sayfa okumam en fazla iki saatimi almıştır.

2008 yılında Altın Kitaplar tarafından çıkartılan gençlik türündeki  kitabın konusundan bahsetmek gerekirse 17 yaşında Uluslar Arası Öğrenci Değişimi Programı sınavını kazanarak Amerika'ya giden ve orada kaldığı iki ay boyunca başından geçenleri günlüğünde toplamış Renan'ın hikayesi anlatılıyor. Türkiye'yi nasıl temsil ettiğini, Amerikalı bir ailenin yanında kaldığı günleri, kampta farklı uluslardan gelen kişilerle geçirdiği günleri anlatıyor.
Gerçek bir hikaye en önemlisi zaten kitabın sonunda da bir fotoğraf albümü var. Renan üniversiteyi bitirdikten sonra günlüğünü her kezin okumasını istiyor ve bu kitap ortaya çıkıyor.

Kitaptan çok büyük beklentileriniz olmasın. Zaman geçirmek, biraz eğlenmek için bir iki saat de okunulabilir bir kitap.






Bunlarda İlginizi Çekebilir

0 yorum

Facebook

Subscribe