Nefes Nefese - Ayşe Kulin - Kitap Yorumu

Pazartesi, Ocak 11, 2016



YAZAR: Ayşe Kulin

YAYIN EVİ: Everest Yayınları

SAYFA SAYISI: 460

İkinci dünya savaşında yaşanan bir öykü nefes nefese. Ayşe Kulin bu romanında da tarihi ve gerçekleri kendine has anlatımıyla kaleme almış. Osmanlı vezirlerinden birinin kızıyla, Yahudi gencin evlenmesi ve hayatlarını geride bırakarak, korku içinde hayatlarını başka bir yerde sürdürmesini anlatmaktadır. Aynı zamanda diğer kızının da bir diplomat la evlenip huzur içinde yaşaması gerekirken, pişmanlıklar ve vicdan azabıyla geçen günlerine yer verilmiştir. 

Avrupanın en acımasız günleri olan Nazizim Döneminde Türk diplomasisinin Yahudi Türk vatandaşlarını korumak için yaptıkları ve bir ülkenin 2.Dünya savaşına girmemek için çabalayışını gözler önüne sermektedir. Bu romanda geçen her hikaye bir yerinden sizi etkilemeye yetiyor. 


Romanda bir ailenin başından geçenler anlatılıyor gibi gözükse de aslında hepimizin tarih kitaplarında okuduğumuz ikinci dünya savaşı ve Nazizim Dönemini de yazar halkın dilinden etkileyici bir şekilde kaleme almış.

Ayşe Kulin kitaplarından Tutsak Güneş de blogum da yer vermiştim buradan ulaşabilirsiniz.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

6 yorum

  1. İkinci Dünya Savaşı konulu kitaplar hep ilgimi çekmiştir...

    YanıtlaSil
  2. Ayşe Kulin'in okumadığım kitaplarından... Aslında çok sevdiğim bir öğretmenim sürekli önerirdi. Neden okumadığımı bilmiyorum. Yakın zamanda okuyayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) umarım beğenirsin. Okuduktan sonra da yorumunu bilmek isterim :)

      Sil
  3. gercekten nefes nefese okudugum bır kıtaptı..


    Obir Anne'den Müge
    www.obiranne.net

    YanıtlaSil

Facebook

Subscribe