Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler

Salı, Eylül 05, 2017

Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, bir çekiliş sonucunda bana hediye edilen kitaplardan. Bu kitap ve diğerleri için teşekkür yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Sinan Canan çıktığı TV Programlarında ve internette zaman zaman izleme fırsatı bulduğum bir isim olsa da yakından takip ettiğimi söyleyemem. Bu kitapla gerçek anlamda tanıma fırsatı buldum kendisini ve bu kitaptan sonra daha yakından takip etmem gerektiğini anladım diyebilirim.

KİMSENİN BİLMEDİĞİ ŞEYLER KONUSU
Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, Bize Dair, Bilime ve İnanca Dair, Kaos'a Dair başlığı altında üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde beynin çalışması, lisan, kelimeler, düşünce, davranışlar, yabancı lisanla eğitim, aşkın beyinde etkisi gibi bölümler yer alıyor.

İkinci bölümde bilim ve inancı ele alıyor yazar. İslam dünyası ve evrim arasındaki ilişkiyi sorguluyor, bilimle uğraşmak isteyen gençlere küçük hatırlatmalarda yapıyor.

Üçüncü bölümde bilimsel ve sıra dışı bir konu okuyoruz. Kaus'u anlamak, Çekerler, kalıplar, bilinçler ve beyinler, Fraktal Geometri, Evdeki Fraktallar, Basit kuralların gücü, Zuhur, Modeller ve Gerçekler gibi başlıklar yer alıyor ve son bölümü tekrar tekrar okuma ihtiyacı doğuyor. Bir süre benim gibi anlamakta zorlanabilirsiniz ancak çok daha özel ve kendine has bir havası olduğunu anlayacaksınızdır.

Sorgulamayı ve araştırmayı seven bir kişiliğe sahipseniz bu kitabı beğenmemeniz için hiç bir neden yok. Her yaştan insanın rahatlıkla anlayabileceği sade ve basit bir dile sahip ve farklı bakış açısıyla yazılmış eğlenceli bir kitap. Satır aralarında size yönelttiği sorularla sizi düşünmeye iterken, hakkında belki de hiç bir şey bilmediğiniz faydalı ve değerli bilgiler öğreneceğinizi garanti edebilirim. Birçok konuyu kısa ve öz bir şekilde sohbet havasında anlatmayı seçmiş olması okuyucuyu hiç sıkmadan, kitabın akıp gitmesini sağlıyor.

Bilimle uğraşmak isteyen gençlere de 25 maddede oluşan minik hatırlatmaları var. Yıllardır üniversitelerde çalışan bir öğretim üyesi olarak ve tecrübelerine dayanarak bir fikir vermeye çalışacağını söylüyor. Bu bölümü tekrar tekrar okumak gerekiyor. Üzerinde düşünülmesi gereken önemli maddeler. Bu maddelerden bir kaçına yer vererek bitirelim.

1-Küçük de olsa tek bir işte ''en iyi'' ve ''vazgeçilmez'' olmaya çalışın. Ne olduğu fark etmez, sadece siz olmazsanız o iş eksik kalsın...
2-Edebiyatta klasikleri, bilimde yeni kitapları tercih edin.
3-İlgilendiğiniz konularda yazabileceğiniz kadar yazın. Hemen şimdi başlayın. Mümkünse bir günce(blog) oluşturarak internet üzerinden yazılarını paylaşın. Diğer insanlarla iletişimin ve bilgi paylaşımının inanılmaz faydalarından sonuna kadar istifade etmeye çalışın.
4-Eğlenmeyi ve hayret etmeyi unutmayın.
5-Mutlu olmayı ve ''bu dünyaya ne için geldiyseniz onu bulmayı''unutmayın.

''Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, bilmek isteyeceğiniz şeylerle dolu bir kitap.'' diyor yazar. Bende katılıyorum. Bol okumalı günler olsun.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

24 yorum

  1. Sinan Canan'dan Unutulacak Şeyler'i okudum. Sırada bu kitap var. Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim. :) bu kitap hakkındaki düşüncelerinizi de bekliyorum merakla :)

      Sil
  2. Tamamen sarı kapaklı kitaplar nedense çok hoşuma gidiyor benim. Konusuna bakmadan alıp okurum hemen. Bunu da severim gibi geldi. Ekliyim listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağı çok güzel gerçekten :) dikkat çekiyor. Bakalım kitabı da sevecek misin :)

      Sil
  3. Çok güzel yorumlamışsın. Kitabı beğenmiş olman beni çok mutlu etti. Benim de sıradışı bulduğum kaos ve kaosa dair olan kısım hayata bakış açımı inanılmaz değiştirdi. Öyle ki bir sosyal bilimci olarak bu konuda bir yüksek lisans tezi hazırlamaya karar verdim. Sinan Hocanın sayende hatırladığım 25 önerisine tekrar göz atmakta fayda var. Okuyanların pişman olmayacağını düşünüyorum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibi düşünüyorum. Kesinlikle pişman olmayacaklar. Ben yazar hakkında çok bilgiye sahip değildim. Daha önce tv de ve videolarında dinleme fırsatı bulsam da yakından takip etmiyordum. bu kitaptan sonra daha yakından takip edeceğim kesinlikle :)

      Sil
  4. O zaman okunacak zilyon tane kitabıma bunu da ekleyeyim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Öneriler ne kadar güzel. Hoşuma gitti. Denk gelirsem bu kitabı okuyayım. Paylaşım için teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  6. Bilimle uğraşan biri olarak merakımı cezbetti ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse kitabı seversin diye düşünüyorum :) Özellikle dili çok anlaşılırdı. :=)

      Sil
  7. Kitabı daha önce duymamışım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende gelen hediyeyle haberdar oldum. :) sevdim ama

      Sil
  8. gerçekten ilgimi çekti , daha önce de okumamıştım , not aldım , tabii ki 100 yıl sonra faln gelir sıra ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seninle aynı durumdayım Kitap Eylemi :) Anlıyorum seni. Okuyacağım dediğim öyle çok kitap birikti ki :)

      Sil
  9. Ben de merak ettim :)
    ve ben de beklerim sayfama! :)

    YanıtlaSil
  10. Neden yeni yazı yok ama? :)
    ben de beklerim bloguma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmak istediğim kitaplar sıra oldu bekliyor:) Ancak sorun bende ayak kırık bilgisayar başına geçmek çok zor :)) Geliyorum sayfana hemen :))

      Sil
  11. psikoloj,i ve bilim üzerine beynin gücü ve etkisi üzerine olan yazıları severek okuyorum ve bu tür bir eser okumayalı epey zaman olduğunu fark ettim. sinan can a bir şans verip eserlerini ve kendini yakından takip etmek isterim. güzel yorum için teşekkürler sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet sayfasındaki yayınlarından da başlaya bilirsin. :) ilgin varsa seversin diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Tamamdır sitesine de bakacağım :)

      Sil
  12. Sinan Canan'ı çok severim. Bu kitap evde var ama daha okumadım. Eve gidince bakacağım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişman olmazsın. Elinde varsa mutlaka okumalısın :))

      Sil

Facebook

Subscribe