Lükse Övgü

Cumartesi, Şubat 25, 2017

Bugünlerde okumaya en çok ihtiyaç duyabileceğimiz kitaplardan biri Lükse Övgü. Yazar Thierry Paquot Lüks kavramını kendisine özgü, eğlenceli bir şekilde kaleme alıyor. Lüks denilince akla gelebilecek her şey kitabın içinde. Pahalı eşyalar, lüks lokantalar, eşi benzeri olmayan çantalar, parfümler, evler, arabalar yazarın kitapta yer verdiklerinden sadece bir kısmı. Kitapta üstelik dünyaca ünlü bilinen markalara da yer veriliyor. Rolex saat, LouisVuitton çanta, Dior Parfümler, Pierre Cardin gömlekler, Karayipler de bir gemi yolculuğu, New York ta bir çatı katı gibi.
 Bu kadarla da kalmıyor. Lüksün nasıl ortaya çıktığı, bu konuda daha önce yazılan görüşlere de yer veriliyor.

Can yayınları tarafından basılan Lükse Övgü, aslında hepimizin günlük yaşamında sorgulamadan kabullendiğimiz ayrıntıları sorgulamamıza neden oluyor. Hepimizin içinde bir yerlerde bir şeylere sahip olma arzusu var. Ve bu arzu bitmek tükenmek bilmiyor. İstediğimiz şeyi elde etsek dahi, daha fazlasını istemekten kendimizi alamıyoruz. Özgürlüğü dahi parayla ölçtüğümüz bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle bu günlerde en çok ihtiyaç duyabileceğimiz kitaplardan biri diyorum. Çevirisi Orçun Türkay tarafından yapılan, 144 sayfalık bu kitabı umarım sizde severek okursunuz. Fazlasıyla düşündüren kitaplardan 😌

Bunlarda İlginizi Çekebilir

6 yorum

  1. Çok ilgi çekici hemen bakacağım teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. can yayınlarının eserleri genellikle kaliteli oluyor. günümüz sorunlarını, insanın azlasını elde ettikçe daha lğkse yönelmesi ilan tam da bugüne dair gerçekleri gözler önüne seriyor. okunmaya değer bir kitap gibi görünüyor. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunmaya değer gerçekten :) Okurken kendisini sorguluyor insan :)

      Sil
  3. Bu güzel blogu takibe aldım, bana da beklerim

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Facebook

Subscribe