Yolculuklar İçin Kitap Güneşim Kitap Önerileri

Cuma, Ocak 27, 2017

Tatile girmeden önce hazırlamam gereken yazıyı, bu tatilin bir de dönüşü var diyerek hazırlamaya karar verdim. Yolculuklar için Kitap Güneşim kitap önerileri nelermiş bakalım o zaman.

Yolculuklar için kitap hazırlıkları yapan vardır mutlaka. Mesela benim takıntım yolculuğum bittiğinde elimdeki kitabında bitmiş olması. Bu nedenle çıkacağım yolculuğu ve mesafeyi göz önüne alarak kitap tercihi yaparım mutlaka.
Özellikle otobüs yolculukları kitaplar olmasaydı çekilmezdi benim için. Yani bu yolculukları sevmemin tek nedeni sıkılıncaya kadar kitap okumam, sıkılsam bile biraz manzaraya dalıp, başka yapacak bir şey bulamayıp tekrar okumam.
Uçaklarda ayrı tabi. İstediğiniz mesafeye sadece bir iki saat içinde ulaşabiliyor olmak inanılmaz bir kolaylık. Ancak asla kitap okumaya fırsatım olamaz orada. :)

Hazırlayacağım listeye ekleyebileceğin bir çok kitap bulabilir ve sizinle paylaşabilirim.. Listelemeye karar verdiğim kitapların içinden sadece çok az bir kısmını önermiş olacağım. Sadece Türk Yazarların kitaplarını önermeyi düşündüğüm için ise bir çok yabancı yazara ait kitabı elemiş okuyorum.

-Kürk Mantolu Madonna
Bence bu listede olmazsa olmazdı. Raif efendi ve Maria Puder ile güzel bir yolculuk geçirebilirsiniz.
Kürk Mantolu Madonna sadece160 sayfalık bir eser zaten.

-Aylak Adam
Benim, yaptığı gözlemler ve benzetmeleriyle dikkatimi çekmişti. Bir aylağın hayatının anlatıldığı kitap benim için yolculuk sırasında okunabilecek kitaplar arasında üstelik sadece 164 sayfa.

-Kırmızı Saçlı Kadın
Ben Orhan Pamuk kitapların da eski hikayeleri ve eski meslekleri okumayı seviyorum. Belki dil olarak ağır gelebilir. Benim de böyle düşündüğüm zamanlar olmuştur. Ancak her zaman için hayran kalmışımdır kitaplarına ve okumak istediğim daha bir çok kitabı var. 204 sayfa olan Kırmızı Saçlı Kadın ise biraz daha uzun yolculuklar için seçilmesi gerekiyor sanırım. Birazda yavaş ilerleye bileceğiniz bir kitap olduğunu unutmamalısınız.

-Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
İlk olarak kapak tasarımı ile dikkatimi çekmişti. Sonrasında olay örgüsü ve farklı yazım tarzıyla dikkatimi çeken kitaplardan. Yazarın kesinlikle farklı bir yazım tekniği var. Sayfa sayısı 59 bu nedenle yanınıza bu listeden bir kitap daha seçmelisiniz.

-Müptezeller
Son kitabı yeni çıkan kitaplardan biri arasından seçmek istedim. Müptezeller benim şehrimde de geçen bir konuya sahip olduğu için çok beğendiğim kitaplardan. Çok iyi bildiğim bir şehir, bildiğim sokaklar, caddeler, daha ne olsun.

Benim listem bu şekilde oldu. Kitapların tamamının ayrıntılı konusu blogum da var zaten. Aynı şekilde ekleyebileceğim çok fazla kitap olsa da ben olabildiğince kısa tutmaya çalıştım.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

30 yorum

  1. Müptezeller kitabını hala okuyacağım aldım duruyor öyle..Bu yazı vesilesiyle hatırlamış oldum tekrardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduktan sonra beğenecek misiniz bakalım. Bekliyorum merakla :)

      Sil
  2. Son iki kitabı okumadım. Listemdeler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müptezeller yeni çıkanlardan zaten. Okumaman normal. Madem listendeymiş okuduktan sonra yorumunu okuruz :)

      Sil
  3. Müptezelleri ve Kırmızı Saçlı Kadını okumadım, bilmiyorum fakat diğerleri güzel seçimler olmuş :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
    2. "Kırmızı Saçlı Kadın" harika bir kitap olmuş bana göre. Elimden bırakamadım bitirinceye kadar.

      Sil
    3. Katılıyorum size.Benim de elimden bırakamadığım kitaplardandı.

      Sil
  4. 5 te 2 okumuşum.kırmızı saçlı kadın ve kürk mantolu madonna tamam , fakat müzeyyen bu derin bir tutku elimde var ama henüz okumadım bir de şu müptezeller'i merak ettim...Bu arada en azından okuduğum kitaplar için şunu diyebilirim seçimlerin gayet başarılı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bakalım Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku da beğendiğin kitaplar arasına girecek mi :)

      Sil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş, gerçekten ideal kitabı seçmek önemli, hem kolay taşınacak, çabuk okunacak hem de merak uyandıracak:)) elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yolculuklar için kitap önerileri önemli özellikle benim için öyle :) Sende beğendiğin için mutlu oldum :) Teşekkür ederim :) Sevgiler.

      Sil
  6. Aylak Adam güzel bir seçim olmuş. Listedeki kitapları da en kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Farklı bir konsept olmuş bence. Sevdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Diğer kitapları da beğenirsin umarım:)

      Sil
  7. Genelde çıkacağım yolculukta okuyabileceğimden çok daha fazla kitap alırım yanıma , sanki gittiğim yer kuzey kutbu ve kitap yok :D listenden sadece Müptezelleri okumadım ama listemde , bu arada hepsi uzun soluklu yolculuk kitabı sanki :D tamam hacim olarak kısa görünüyorlar ama :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senin gibiyim. Yanımda bir sürü kitapla çıkarım yolculuğa. Bu beş kitabın ise biri hariç hepsini yolculuklarım sırasında okudum. Hepsi uzun soluklu kitaplar doğru. Ama okumak için yolculuklar sırasında iyi seçimler çünkü rahat rahat doyasıya okuyacağım bol bol zamanım oluyor :):)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Evet öyle:) Kırmızı Saçlı Kadın da en iyilerden bana göre :)

      Sil
  9. Müzeyyen ve madonnayı okudum. Diğerleri de okumak istediğim kitaplar. Özellikle emrah serbes :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrah Serbes diğer kitaplarını da okumak istiyorum dedirtmişti bana :)

      Sil
  10. bazılarını okumuştum ama bende eğitim gereği sürekli gurbete gidiyorum yolculuklar yapıyorum. O sırada da elimde mutlaka bir kitap oluyor. Bu kitaplardan birini neden denemeyeyim. Müptezeller ilgi çekici duruyor. Bu gidişte neden onu okumayım ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatını bulursan okumanı isterim :) Üstelik sık sık yolculuğa da çıkabiliyorken :)

      Sil
  11. Yolculukta kitap okumayı ben de seviyorum ama genelde daha hafif kitapları seçiyorum, yoldayken dikkatim çok kolay dağılabiliyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatin çok kolay dağılıyorsa doğru tercihler olmaya bilir haklısın :) Ama benim tam tersi oluyor. Kolay kolay dikkatim dağılmıyor açıkçası :)

      Sil
  12. Buradaki kitaplardan aylak adam ve müptezeller bu iki kitabı okumadım. Sayenizde bu iki kitabı da fark etmiş oldum. Şimdi İnternet üzerinden siparişlerini vereceğim bakalım ilgi uyandırıcı bir kitap mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım beğenecek misin :) Okuduktan sonra yorumlarını da okuyabilirim umarım :)

      Sil
  13. müzeyyen ve müptezeller uygun bana yol için tımams :)

    YanıtlaSil
  14. Kırmızı saçlı kadına oy vermek istiyorum. :) Diğerleride güzel ama secemicemmm :D

    Bloğunuz güzelmiş.Sizin whatpad de şiir kitabınız varmı bu isimle bi kitap görmstümde ?

    Bu arada takibe aldım sizi.Bloguma da beklerim 😃 sevgilerre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şiir kitabım yok ama olsaydı ne güzel olurdu :)
      Blogunuza da mutlaka geleceğim :) Yorum için teşekkürler.:)

      Sil

Facebook

Subscribe