Melisa Kesmez Bazen Bahar

Cumartesi, Ekim 20, 2018


Bazen Bahar, Melisa Kesmez'in okuduğum ilk kitabı ve uzun zamandır okuduğum en iyi öykü kitaplarından biri olabilir. Son zamanlarda adını sürekli duyduğum yazarlardan biriydi Melisa Kesmez ve geçte olsa okuma fırsatı buldum. Hatta iki kitabını aldım direk yazarı sevemeyeceğim ihtimalini hiç düşünmeden. En yakın zamanda yazarın ilk kitabı olan Atları Bağlayın, Geceyi Burada Geçireceğiz isimli kitabını da almayı planlıyorum.
Bazen Bahar, 10 farklı kadının anlattığı, 10 farklı öyküden oluşan bir öykü kitabı ve her öykü hayattan bir parça taşıyor. Çok derin anlamlar çıkıyor ortaya ve birini diğerinden ayıramayacağınız, birbirinden güzel öyküler okuyorsunuz. Melisa Kesmez'in ise insanın içine işleyen bir anlatım tarzı var. Ben olayları işleyişine, anlatışına hayran kaldım. Öykülerin tamamı hayatın içinden. Bir o kadar da abartıdan uzak. Her öykünün sonunda keşke daha uzun olsaydı dediğimi hatırlıyorum.

Aslında sadece 110 sayfadan oluşan çok kısa bir öykü kitabı Bazen Bahar, buna rağmen dolu dolu hikayeler bir arada.

Her sayfasından inanılmaz zevk alacağınızı düşündüğüm bu öykü kitabını okumanızı öneririm. Bir sonraki Melisa Kesmez kitabın ise Nohut Oda olacak.

Yeni bir kitapta görüşmek üzere...

''Kalmak için gelmemişti. Kalmak için yaratılmamıştı. Bazı insanlara 'kal' demekle 'öl' demek aynı şeydi sanki.''

''Bir roman kahramanı mesela. Kitapta bir laf eder. Altı çizilecek cilalı cümlelerden değil ama, kendi halinde bir cümle. Bir tek sen cımbızlarsın onu kitabın kalabalığından. Sırf sana bir şey anlatır o cümle. Başka herkese susar.''

''Bir kayaya aşık olabilir mi insan? Olabilir. Bir ağaca sarılabilir. Bir taşı yanağından öpebilir. Bir derenin koynuna girebilir. Bir dağın elinden tutup uykuya dalabilir.''

''Hikayeler biterdi ya, bazen bir derenin iki tepelik arasında bayır aşağı akıvermesi gibi sessizce gidiverirlerdi, bazen de iç organların sökülür gibi sancılarla koparlardı senden.''

Bunlarda İlginizi Çekebilir

7 yorum

  1. :)) Bence değecektir. :)) Pişman olmazsın :) Ben çok sevdim.

    YanıtlaSil
  2. Yazarı ilk defa sizin yazınız ile duyuyorum muhakkak şans tanıyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneririm kesinlikle :)) Aslında son zamanlarda kitapları seviliyor yazarın :))

      Sil
  3. canım,blogunu yeni keşif ettim.Kitaplara meraklıyım.Güzel tantıcı bilgiler veriyorsun.Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Böyle düşündüğün için mutlu oldum.

      Sil
  4. Yazarı son zamanlarda ben de sık sık görüyorum. Genellikle seviliyor kitapları. Öykü türünü sevmediğim için ilgilenmemiştim ama bu sene o kadar güzel öykü kitapları okudum ki artık öykü sevmiyorum demiyorum. Yazarın kitaplarını okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende fazla sevemiyorum diyordum öykü kitaplarını ama şimdi sık sık öykü kitabı okuyorum diyebilirim. :)) Melisa Kesmez ise son zamanlarda okuduğum en iyi öykü kitaplarının yazarı diyebilirim sanırım :))

      Sil

Facebook

Subscribe